Mimaki gaat voor opvallende indruk tijdens ITMA 2015

New Neon gele en roze fluorescerende inkten ideaal voor laag volume, hoge kwaliteit toepassingen op het gebied van mode, sportkleding, zwemkleding en schoenen

Amsterdam, November 4, 2015

Mimaki, wereldwijd toonaangevend fabrikant van grootformaat inkjet printers en snijplotters voor de sign en graphics, textiel en kleding en industriële markten, maakte vandaag de beschikbaarheid bekend van twee nieuwe fluorescerende inkten voor haar TS300P-1800 inkjetprinters voor textiel. Mimaki zal deze nieuwe inkten demonstreren op ITMA, ’s werelds meest gerenommeerde beurs voor textiel- en kledingmachines. Het is een trefpunt waar marktleiders ervaringen uitwisselen over nieuwe trends en innovatieve oplossingen. Mimaki is te vinden op stand C104 in hal 18 van de beurs. Mimaki’s New Neon fluorescerende inkten zijn verkrijgbaar in het geel en roze en zijn ideaal voor mode, sport- en zwemkleding en schoenen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de markt voor laag volume, hoge kwaliteit sublimatieprints op transferpapier.

Mimaki TS300P-1800

Game, set, match… De perfecte match met de TS300P-1800

Of het nu gaat om wielrennen, lopen, badminton of voetbal: ieder team heeft zijn eigen shirts nodig. Belangrijk is dat de naam, het nummer en het logo van de sponsor duidelijk zichtbaar zijn. Om dergelijke relatief kleine, aangepaste productieoplagen rendabel te produceren, zijn sublimatietechnologieën een must. De bedrukking van een kledingstuk digitaal produceren is voordeliger dan graphics achteraf aan te brengen. Het nadeel van traditionele druktechnieken is dat het moeilijk is om de gewenste neonkleuren te realiseren en ze vaak niet rendabel zijn bij kleine productieoplagen.

De TS300P-1800, die werd gelanceerd op FESPA, is speciaal ontworpen voor voordelige digitale productie van kwalitatief hoogwaardige toepassingen. De combinatie met de nieuwe inkten creëert nieuwe, uiteenlopende toepassingsmogelijkheden voor textieldrukkers, ontwerpers en kledingfabrikanten: “Fluorescerende kleuren zijn in trek in de wereld van mode en sportkleding”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Met deze New Neon inkten kunnen ontwerpers en kledingfabrikanten digitale printoplossingen nu ook inzetten voor de productie van hardloopoutfits van hoge kwaliteit en andere toepassingen met personalisatie of unieke designs en opvallende accenten uit veiligheids- of modeoverwegingen. Een primeur is dat deze inkten het nu mogelijk maken om dergelijke speciale producten van hoge kwaliteit op grotere schaal te produceren.”

“Naarmate steeds meer textielfabrikanten deze nieuwe inkten en de kwaliteit en mogelijkheden van digitaal printen voor bedrukt textiel ontdekken,” voegt hij eraan toe, “verwachten we dat de vraag alleen maar zal toenemen.”

In volle actie

De TS300P-1800 zal te zien zijn op ITMA 2015: op stand C104 in hal 18 zullen er live demonstraties worden gegeven van de printer met de New Neon fluorescerende inkten. Horsten besluit: “Bezoekers zullen op onze stand enkele zeer interessante praktijkvoorbeelden van de New Neon inkten voor active wear kunnen bekijken. We zijn ervan overtuigd dat ze onder de indruk zullen zijn van wat ze ermee kunnen realiseren. We kijken ernaar uit om met merkeigenaren, sponsors, teams en textieldrukkers te bespreken welk effect deze New Neon inkten en Mimaki’s oplossingen voor digitaal textielprinten kunnen hebben op hun activiteiten in de meest brede zin.”

Ga naar onze blog voor een speciaal artikel  over dit onderwerp.

OPMERKING VOOR REDACTEUREN:

We hopen u te mogen verwelkomen op de interessante en informatieve persconferentie die op 13 november om 11.00 uur plaatsvindt in ruimte Epsilon 5. Wie meer informatie wenst of zijn of haar aanwezigheid voor de persconferentie wil bevestigen, kan contact opnemen met Maya Staels van duomedia via maya.s@duomedia.com of +32 (0)487 98 21 61 (mobiel).