“Wij zijn de toekomst van print” – Mimaki zet spotlight op innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit tijdens drupa 2024

samples
Mimaki presenteert innovaties en initiatieven rond ecologische en sociale duurzaamheid voor sign- en grafische toepassingen, industriële producten en textiel

Amsterdam, 15 april 2024 – Mimaki Europe, fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het net als zijn buitenlandse sectorgenoten en de overkoepelende organisatie Mimaki Engineering Co. Ltd aanwezig zal zijn op drupa 2024. Het evenement vindt plaats van 28mei tot 7 juni in Düsseldorf, Duitsland. Aansluitend op het thema van drupa “We Create the Future”, demonstreert Mimaki bij stand A04 in hal 9 zijn innovatieve aanpak voor de printmarkt onder het motto “Wij zijn de toekomst van print”. Mimaki, dat bekend staat om zijn baanbrekende technologieën, biedt bezoekers een inkijkje in de innovaties, technieken en oplossingen die de toekomst zijn voor de productiviteit en winstgevendheid voor sign- en grafische toepassingen, industriële producten en textiel.

“Wij zijn de toekomst van print”

Het thema van Mimaki – “Wij zijn de toekomst van print” – bevestigt de rol die het bedrijf heeft gespeeld in de digitale printindustrie van de afgelopen 20 jaar en de tomeloze inzet om ook de komende jaren innovatie te stimuleren. Dit jaar viert Mimaki Europe zijn 20-jarige bestaan en zal het demonstreren hoe zijn oplossingen passen binnen geavanceerde Industry 5.0-productieomgevingen. Denk hierbij aan verbeterde automatisering, waarbij robots en andere slimme machines naast mensen worden ingezet.

Verder staat duurzaamheid centraal in de presentatie van Mimaki op drupa. Het bedrijf presenteert zijn nieuwste ontwikkelingen, initiatieven en methodes die een duurzame ontwikkeling van de industrie mogelijk moeten maken en de CO2-voetafdruk van zowel klanten als Mimaki zelf aanzienlijk verminderen.

Technologische hoogtepunten op drupa 2024

Op drupa zal Mimaki ook zijn allernieuwste UV-printtechnologieën tonen, Die moeten gebruikers helpen minder energie te verbruiken, de uitstoot van VOS te beperken en minder afval te genereren. Binnen dit productaanbod bevindt zich de onlangs uitgebrachte UCJV330-160: een geïntegreerde sign-printer/snijmachine met nieuwe 2.5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten.

Andere producten die centraal staan bij de stand van Mimaki zijn de JFX600-2513-printer en de CFX-2513 snijplotter, die samen een complete industriële print- en snijoplossing vormen. Een uitbreiding van het aanbod snijplotters van Mimaki is de CFX-2513: een grootformaat high-end snijoplossing die nog sneller en efficiënter werkt.

Omdat maatwerk steeds belangrijker wordt, presenteert Mimaki eveneens zijn direct-to-object-oplossingen, waaronder de UJF-6042 MkII, die samen met de Kebab HS-unit 360-graden printen mogelijk maakt. Verder is te zien hoe twee industriële UJF-7151 plusII UV-printers samenwerken met een robotarm. Mimaki zet hiermee groots in op automatisering en toont als voorbeeld hoe de oplossingen van Mimaki naadloos geïntegreerd kunnen worden in geautomatiseerde werkstromen.

Voor de textielsector heeft Mimaki de TxF300-75. Deze DTF-printer (direct-to- film) kan textieltransfers direct op folie printen. Deze techniek wint de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit. Daarnaast toont Mimaki zijn revolutionaire neo-chromatische proces, een wereldprimeur op het gebied van cyclische textieltechnologie. Dankzij dit proces kan eerder geverfd polyestertextiel worden hergebruikt door het met behulp van dye sublimation-technologieën te ontkleuren. Hierdoor hoeft er minder textiel te worden verbrand en kost het recyclen van textiel minder energie.

De onlangs op de markt gebrachte UCJV330-160, een geïntegreerde signprinter/snijmachine met innovatieve 2.5D-printfunctie voor het realiseren van reliëfeffecten, is een van de voorbeelden uit het productaanbod van Mimaki die te bewonderen vallen op drupa
Op drupa presenteert Mimaki een fraaie collectie van hoogwaardige toepassingen die zijn gemaakt met de meest geavanceerde, energiezuinige UV-oplossingen en andere belangrijke innovaties die het bedrijf heeft voortgebracht.
flatbed
De JFX600-2513 flatbed UV-printer vormt samen met de nieuwe CFX-2513 snijplotter een volledige industriële print- en snij-oplossing.

Stand van Mimaki heeft de ‘wow’-factor

Behalve technologische innovatie spelen ook duurzaamheid, samenwerking en inclusiviteit een centrale rol in de visie van Mimaki. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Indiase stichting Tiny Miracles. De stichting steunt vrouwen in lokale gemeenschappen door ze kansen te bieden op werk. Speciaal voor drupa produceert het milieuvriendelijke katoenen tassen met het logo van Mimaki.

Daarnaast wordt in Mimaki’s eigen, speciaal voor drupa vervaardigde ‘shopfront’ een fraaie collectie van hoogwaardige toepassingen gepresenteerd. De schappen liggen vol met samples, real-life toepassingen en producten waarvan veel mensen niet eens weten dat ze mogelijk worden gemaakt door de technologie van Mimaki.

Toewerken naar een duurzame toekomst

De doelstelling van Mimaki om duurzaamheid te bevorderen zal duidelijk zichtbaar zijn tijdens drupa. Marc Verbeem, Product Management Supervisor bij Mimaki Europe, spreekt op 4 en 5 juni van 14.30 tot 14.50 uur op het Touchpoint Textile Forum (hal 4 – Digital Textile Micro Factory) over ‘Textile Transformation: Pioneering Sustainability through Digital Printing’.

Danna Drion, General Manager Marketing & Product Management EMEA van Mimaki Europe, leidt op 4 juni om 13.45 uur een drupa cube-discussie met de titel ‘The Diverse Benefits of an Inclusive Workplace’. Drion gaat in op de voordelen van een inclusieve werkomgeving en hoe je die kunt verbeteren. Van de vele uitdagingen waarmee vrouwen te maken kunnen krijgen tot het enthousiasmeren van jongere generaties.

“Ons duurzame succes én dat van onze klanten is afhankelijk van het welzijn van de mensen en gemeenschappen die we bedienen”, zegt Danna Drion. “Onder duurzaamheid vallen volgens ons ook sociale en economische aspecten, waaronder het streven naar eerlijke arbeidspraktijken en het versterken van gemeenschappen.”

share: