Mimaki lanceert meest productieve Tiger600-1800TS dye-sublimatieprinter om de adoptie van digitale textieldruk te stimuleren

Mimaki Europe, leverancier van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, introduceert op ITMA 2023 de nieuwe Tiger600-1800TS inktjetprinter. Dit is de meest productieve high-speed, compacte en robuuste roll-to-roll sublimatietransferprinter van Mimaki, specifiek ontworpen om de transitie van analoog naar digitaal in de textieldrukindustrie te versnellen.

De Mimaki Tiger600-1800TS is live in actie te zien op de Mimaki-stand (H7-C304) tijdens ITMA 2023 in Milaan. Met een maximale printsnelheid van 550 m2/u is dit model 43 procent sneller dan zijn voorganger. Dit is te danken aan de vernieuwde high-speed printkop en Mimaki’s eigen technologieën voor beeldkwaliteitsverbetering.

Verder is het formaat van de printer gehalveerd ten opzichte van het vorige model, mede doordat het papierbevestiging- en oprolsysteem zich nu aan achterkant van de machine bevinden. Hierdoor houden bedrijven meer ruimte over om meerdere printers installeren. Dit helpt ze om beter aan de fluctuerende vraag te voldoen, en tegelijk hun totale productiecapaciteit te verhogen.

“De Tiger600-1800TS is ideaal voor bedrijven die de concurrentie willen aangaan met analoge textielactiviteiten of de overstap willen maken naar digitale printproductie”, aldus Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “De voordelen van digitaal printen zijn enorm in vergelijking met tijdrovende, bewerkelijke en niet-duurzame analoge productiemethoden. Digitaal printen biedt een naadloze, kosteneffectieve oplossing voor kleinere producties, die je eenvoudig aanpast aan de wisselende vraag. Verder biedt het meer ontwerpflexibiliteit en het vermindert de milieu-impact. Dit is mogelijk door de verschuiving naar lokale productie met minimale voorraden en doordat er geen afvalwater uit voortkomt, in tegenstelling tot het analoge proces.”

Een ander milieuvoordeel van de Tiger600-1800TS is de op handen zijnde bluesign® (1)-certificering van de MLSb510-serie sublimatietransferinkten. Dit certificaat wordt naar verwachting in juni 2023 uitgereikt, en garandeert dat deze inkten van de hoogste kwaliteit zijn, de veiligheid van consumenten en drukkerijen garanderen, en rekening houden met het milieu, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de textielindustrie.

De Tiger600-1800TS is wederom een voorbeeld van Mimaki’s expertise om de meest betrouwbare, gebruiksvriendelijke en efficiënte printoplossingen te leveren. Zo is het mogelijk de inkttanks van de printer te vervangen zonder het printproces te onderbreken Verder is er minder onderhoud nodig, door de methode waarop printerpapier met een rol wordt ingevoerd. Hierdoor hoeft er geen lijm op een band te worden aangebracht.

“De Tiger600-1800TS sluit perfect aan op de behoeften van onze bestaande en nieuwe klanten”, besluit Evertse. “Dit is te danken aan de geavanceerde technologie en de praktische, gebruiksvriendelijke functies. We zijn ervan overtuigd dat deze toevoeging aan het Mimaki portfolio de transitie naar digitaal textielprinten verder zal stimuleren. Dat helpt deze inspirerende industrie om zich sneller aan te passen aan veranderende productie-eisen en tegelijkertijd milieubewuster te worden.”

  1. bluesign: Een certificering voor producten uit duurzame toeleveringsketens in de textiel- en kledingindustrie. Het certificeringsprogramma wordt beheerd door bluesign technologies ag, gevestigd in Zwitserland.
share: