De nieuwe hoogwaardige end-to-end 3D-printoplossing van Mimaki wordt op Formnext 2021 gelanceerd

colour

Mimaki demonstreert de nieuwe 3D Print prep Pro-software voor de Mimaki 3DUJ-reeks, en de 3DCS-322, een postprocessor voor de Mimaki 3DUJ-2207, ontwikkeld met AM Solutions – 3D post processing technology

De volledige 3D-oplossing voor de Mimaki 3DUJ-2207 stroomlijnt het 3D-printproces in kleur, zodat deze kostenbesparende, hoogwaardige technologie toegankelijker is dan ooit tevoren

Mimaki Europa, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, heeft aangekondigd dat zijn nieuwe technologieën die op Formnext 2021 (16-19 november, hal 12,1, stand G21) worden gelanceerd, een volledige 3D-printoplossing zullen vormen om de 3D-modelproductie te stroomlijnen en te optimaliseren met toegenomen automatisering. Deze technologieën proberen de installatie van hoogwaardige 3D-print in kleur verder te versnellen.

De nieuwe end-to-end oplossing bevat de Mimaki 3D Print prep Pro-software in de cloud, die compatibel is met alle printers in de Mimaki 3DUJ-reeks. Het nieuwe platform is bedoeld om het 3D-printproces te vereenvoudigen. Daarnaast helpt het de gebruiker zijn 3D-bestanden vóór het drukken voor te bereiden en af te werken. Deze geavanceerde abonnementgebaseerde software corrigeert automatisch bestandsfouten en optimaliseert 3D-gegevens die gebruikt worden in de vormgeving van 3D-printers. Daardoor zien de in 3D gedrukte voorwerpen er net zo uit als op het scherm.

Gebruikers van de meest recente 3D-printinnovatie van Mimaki, de Mimaki 3DUJ-2207, kunnen hun post-printworkflow versnellen en automatiseren met de nieuwe Mimaki 3DCS-322, een intelligent verwijderingsapparaat van ondersteunende materialen die ontwikkeld is in samenwerking met AM Solutions – 3D post processing technology.

“Met deze volledige oplossing voor de Mimaki 3DUJ-2207, kunnen professionals in elke discipline hun werkwijze opnieuw uitvinden door schaalbare 3D-printproductie in kleur toe te voegen”, aldus Arjen Evertse, General Manager Sales EMEA bij Mimaki. “Deze 3D-technologiesuite is een van de meest betaalbare, hoogwaardige, beschikbare 3D-oplossingen in kleur en opent de deur voor iedereen die vroeger vond dat de voordelen van 3D-print onbereikbaar waren, zoals creatieve professionals, ontwerpers die prototypes gebruiken, makers van schaalmodellen, ondernemers en instellingen voor medisch onderzoek of opleiding. Het volledige pakket wordt gedemonstreerd op Formnext en we kunnen niet wachten om te zien hoe de markt op deze doorbraak in toegankelijke 3D-print in kleur reageert.”

Heel wat professionals stappen over op 3D-print om snel en nauwkeurig modellen te produceren. Daarom is er nog nooit zo veel vraag geweest naar snelle, gebruiksvriendelijke software om 3D-gegevens te corrigeren. Mimaki erkende deze behoefte en ontwikkelde het 3D Print prep Pro-platform om gebruikers ervan te verzekeren dat deze 3D-printtechnologie gemakkelijk en doeltreffend gegevensfouten kan corrigeren. Deze technologie kan ook de vorm van het model optimaliseren en daarbij de beeldkwaliteit en verwerkingssnelheid zorgvuldig op elkaar laten afstemmen.

De software detecteert en corrigeert automatisch fouten in formaat, dikte, VRM-gegevens, het vullen van gaten, holle vorm, het snijden van transparante stukken en materiaalkleur. Daarnaast kunnen gebruikers de omstandigheden voor automatische correctie bepalen, afhankelijk van het type 3D-model dat wordt geproduceerd, door eenvoudigweg de correctiemodus ‘teken’, ‘mechanisch’ of ‘voertuig’ te selecteren. Met deze uitgebreide functie verloopt het algemene proces om een 3D-printbestand te configureren veel sneller en gemakkelijker, zodat meer bedrijven en personen gebruik kunnen maken van de vele voordelen van 3D-print in kleur, zelfs als ze maar een beperkte ervaring hebben met 3D-printtechnologie.

Om de gebruikerservaring van de Mimaki 3DUJ-2207 nóg te verbeteren, is de nieuwe, geautomatiseerde postprocessor 3DCS-322 toegevoegd. In samenwerking met de toonaangevende ontwikkelaar van oplossingen voor 3D-print en additieve productiemachines en dienstverlener, AM Solutions – 3D post processing technology (een merk van de Rösler Groep), heeft Mimaki een uiterst efficiënt Industry 4.0-ready verwijderingssysteem voor ondersteuningsmateriaal op de markt gebracht. De door software aangedreven technologie biedt gebruikers een consequent, herhaalbaar proces dat sneller is dan traditionele methoden, maar zonder de meest delicate, gedetailleerde geometrieën of de kleurnuances van de 3D-onderdelen in het gedrang te brengen.

“De combinatie van het specialisme van AM Solutions en de expertise van Mimaki heeft gezorgd voor een innovatieve, veilige en eenvoudige naverwerkingsoplossing met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding”, zegt Arjen Evertse. “Door dit nieuwe systeem naast onze nieuwe softwaredienst en nieuwste printtechnologie voor te stellen, proberen we bezoekers van Formnext een ervaring te bieden die dit langverwachte evenement het wachten waard maakt.”

share: