Mimaki onthult met de Plus serie nieuwe generatie grootformaat printers en snijders

Mimaki Europe kondigt vandaag de lancering aan van de Plus serie, een nieuwe generatie van de veelgeprezen serie grootformaatprinters en -snijders. Met deze innovatie stuwt Mimaki de evolutie van groot formaat printen verder richting ultra-efficiënte, kosteneffectieve en duurzame oplossingen. De Plus serie bestaat uit drie nieuwe modellen die op The Print Show (NEC Birmingham, Verenigd Koninkrijk, 17-19 september) te zien zullen zijn (stand E10, hal 9). Mimaki wordt hier vertegenwoordigd door haar distributeur in het Verenigd Koninkrijk, Hybrid Services.

De nieuwe Plus Serie bestaat uit drie modellen:

  • De CJV300 Plus geïntegreerde solvent print-snijmachine
  • De JV300 Plus solventprinter
  • De CG-FXII Plus snijplotter en bouwt voort op de ontwikkeling van de Mimaki-technologieën met een forse verbetering van de productiviteit.

Met deze nieuwe lijn wordt printkwaliteit op hogere snelheid mogelijk gemaakt. Hierbij speelt MAPS4, de nieuwste versie van de Mimaki Advanced Pass System een belangrijke rol. Met behulp van een uniek algoritme berekent de printer hoe zo effectief mogelijk inktdruppels te plaatsen zonder strepen te veroorzaken. Door verschillen in de gewenste kleur, dekking en printsnelheid is dit op ieder moment anders. De productiesnelheid wordt gegarandeerd door Mimaki’s innovatieve NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System). Daarnaast maakt een gloednieuw en geavanceerd tilapparaat het mogelijk om rollen van 45kg te gebruiken zonder risico van verschuivend materiaal. Dit maakt het productieproces soepeler en efficiënter.

Slimme Snijfunctie

De Plus serie omvat ook een nieuwe zelf ontwikkelde snijfunctie: ID Cut. Deze functionaliteit maakt non-stop snijwerkzaamheden mogelijk, in meerdere taken met minimale inzet van mensen, tijd of restmateriaal. Voor de functie worden ID-barcodes geplaatst bij de prints en snijopdrachten, die correspondeert met snij- en roteerinformatie. Een ingebouwde sensor leest de barcode, laadt automatisch de verwerkingsinstructies en voert deze uit. Hierbij worden continu alle vereisten in de gaten gehouden. Bij CJV300 Plus en de CG-FXII is deze ID Cut functie standaard ingebouwd. De JV300 Plus kan in combinatie met de CG-FXII worden ingezet om ook deze functionaliteit te benutten.

Grensverleggend

“Opnieuw vergroot Mimaki de mogelijkheden in deze grootformaat printindustrie,” stelt Bert Benckhuysen, senior Productmanager EMEA van Mimaki Europe. “Wij baseren elke innovatie op uitvoerig onderzoek. We observeren de industrie en luisteren naar de behoeftes van onze klanten. Door de ongeëvenaarde kwaliteit en productiviteit van de Plus serie, samen met onze milieubewuste visie, zijn deze modellen zeer overtuigende proposities voor elke aanbieder van printdiensten die zijn concurrentie een stap voor wil blijven en zijn productieworkflow wil optimaliseren.”

Minder inkt

Als onderdeel van het “Mimaki Green Technology” concept, introduceert het bedrijf ook nieuwe 600ml inktpatronen in herbruikbare ecoverpakkingen op de Plus serie. Deze zijn bedoeld om slimmere duurzamere printprocessen mogelijk te maken en besparen 15% inktkosten vergeleken met de cartridges van 440ml. Ook de mogelijkheid om de cartridges veelvuldig te hergebruiken, maakt deze Plus serie printers een milieuvriendelijke, kostensparende keuze voor aanbieders van groot formaat printdiensten.

Ook in Madrid en Milaan te zien

Na de lancering op The Print Show zullen de CJV300 Plus, JV300 Plus en CGFX-II Plus worden getoond op de Salon C!Print beurs in Madrid (24-26 september, Digidelta beursstand C51) en op Viscom Italia in Fiera Milaan (10-12 oktober, op de stand van Bompan, beurshal 8, stand E23/E27/G20/G26).

* The CJV300-160 Plus is equipped with the new ID Cut function for the most efficient print and cut operation possible.
* The JV300-160 Plus features the latest version of Mimaki Advanced Pass System (MAPS), producing even higher quality during high speed printing.
* The CG-FXII Plus Series will be available in three different widths – 75cm, 130cm and 160cm.

share: