Mimaki lanceert snellere TxF300-75 printer met meer mogelijkheden voor betrouwbaar en kwalitatief direct-to-film printen

textile printer

Mimaki Europe, een toonaangevende leverancier van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, introduceert een nieuwe direct-to-film (DTF) printer, de TxF300-75. Deze nieuwe machine biedt naast de uitstekende stabiliteit en functionaliteit van Mimaki’s eerste DTF-printer, de TxF150-75, meer productiviteit met printsnelheden die drie keer hoger liggen.

Toen Mimaki eerder dit jaar de DTF-markt betrad, was het doel om klanten een stabiel, efficiënt DTF-platform te bieden met Mimaki’s befaamde kwaliteitsnormen. De vraag naar dit systeem bleek groter dan verwacht, waardoor Mimaki de productiecapaciteit heeft verhoogd om de beschikbaarheid van deze printer te verzekeren.

De nieuwe TxF300-75 biedt dezelfde voordelen als het eerste model en komt daarnaast tegemoet aan uiteenlopende printbehoeften, zoals die van grote bedrijven waar een hoge kwaliteit en productiviteit vereist is.

“Wij willen onze klanten keuze bieden op hun behoeften anticiperen. Om die reden hebben we ons assortiment DTF-printers kort na de introductie van het eerste systeem uitgebreid. De TxF300-75 biedt een nog hogere productiviteit. Dit nieuwe systeem biedt dezelfde innovatieve breedte van 80 cm, die werd geïntroduceerd met onze eerste DTF-printer. Hiermee kunnen klanten efficiënter afdrukken. Ook behoudt dit model de Mimaki-technologieën die de veelvoorkomende problemen van de andere DTF-printers oplossen, zoals met de inktuitworp en inktbezinking,” zegt Arjen Evertse, General Sales Manager van Mimaki Europe.

De betrouwbaarheid van de Mimaki DTF-printerserie is te danken aan het ingebouwde inktcirculatiesysteem. Dit voorkomt verstopping van witte inkt en zorgt voor een ontgast inktpakket, wat de kans op slechte inktuitworp verkleint. De nieuwe printer bevat verder de standaardfuncties van Mimaki, waaronder NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System) wat een stabiele, ononderbroken printproductie garandeert. Met het DTF-proces kunnen klanten bovendien op een breder scala aan stoffen printen, zoals katoen, gemengde stoffen, polyester en donkergekleurde stoffen.

In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van Mimaki gebruikt de TxF300-75 Mimaki’s PHT50 pigmentinkten die ECO-PASSPORT gecertificeerd zijn. Deze certificering bevestigt dat ze een lagere milieu-impact hebben en voldoen aan de eisen voor OEKO-TEX certificering.

Op FESPA 2023 kondigde Mimaki verder de samenwerking aan met Adkins, een fabrikant van heat transfer-technologie. Adkins ontwikkelde de Inline 800 DTF Powder Shaker Cure Unit, een afwerkingsoplossing die qua omvang en kwaliteit overeenkomt met de DTF-systemen van Mimaki. Dit apparaat werkt ook in combinatie met de nieuwe TxF300-75, zodat klanten kunnen profiteren van een complete oplossing van marktleiders als ze voor een van de Mimaki DTF-modellen kiezen.

Evertse concludeert: “De winstgevendheid en het zakelijke succes van onze klanten staan altijd voorop bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Bij Mimaki kijken we naar de totaaloplossing bij het installeren van onze printers, waarbij we naar manieren zoeken om het hele printproductieproces zo naadloos mogelijk te laten verlopen. We zullen onze samenwerking met Adkins als afwerkingspartner dan ook voortzetten, naarmate we ons portfolio van DTF-printers verder ontwikkelen en onze positie in deze sector verder versterken.”

De nieuwe TxF300 is in Q4 van 2023 commercieel verkrijgbaar in de EMEA-regio.

share: