Mimaki heeft internationale primeur op ITMA 2019 met nieuwe hybride textielprinter

ITMA lady

Mimaki kondigt aan dat het zijn brede portfolio van geavanceerde digitale printtechnologieën op ITMA 2019 zal presenteren.

  • Nieuwe textielprinter biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden.
  • Mimaki toont diverse technologische doorbraken en creatieve kansen om de adoptie van digitaal textielprinten te bevorderen.

Mimaki Engineering, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het zijn brede portfolio van geavanceerde digitale printtechnologieën op ITMA 2019 (20-26 juni 2019, Fira de Barcelona, Spanje) zal presenteren. Dit omvat de eerste wereldwijde introductie van een gloednieuwe hybride digitale textielprinter, uniek door de combinatie van zowel direct-to-textile als direct-to-transfer printmogelijkheden. Dit biedt textiel- en kledingfabrikanten een ongeëvenaarde flexibiliteit en verbeterde toepassingsmogelijkheden, waarmee ze de groei van hun bedrijf kunnen versnellen. In aanvulling op deze voordelen, is het mogelijk om met deze nieuwe Mimaki-printer meerdere inkten tegelijk te laden, wat de veelzijdigheid vergroot op het gebied van stoffen en productvariëteit.

Mimaki zal verder ook een voorproefje geven van de nieuwe en toekomstige TA Job Controller-software, die speciaal voor textielproductieomgevingen is ontworpen. De software kan gebruikt worden op Mimaki’s succesvolle, door EDP bekroonde Tiger Pro Series en Rimslow TR Series, en alle Mimaki textielprinters. De software stelt gebruikers in staat om een-op-een met de RIP en andere apparaten te verbinden, om een geautomatiseerde workflow te realiseren van ontwerp tot pre-print, print- en postprint-processen.

Naast baanbrekende inkjetprintapparatuur, geavanceerde workflowsoftware en hoogwaardige inkten, zal Mimaki verder laten zien hoe zijn langetermijnbetrokkenheid bij de textielsector en uitgebreide investeringen in R&D, textielprintdienstverleners kunnen helpen om hun handel te stimuleren. Het zal hen ook laten zien hoe ze hun productiekosten kunnen verlagen en hun aanbod kunnen diversifiëren om daarmee hun concurrentiepositie te behouden.

Een niet te missen hoogtepunt op de Mimaki stand (H3-B110), is dat bezoekers de Mimaki Tiger-1800B MkII, de belangrijkste industriële digitale textielprinter van het bedrijf, in dye-sublimatie configuratie kunnen aanschouwen. In dit nieuwste model uit de Tiger-1800B-serie is de Japanse expertise van Mimaki op het gebied van elektronica gecombineerd met de kennis van La Meccanica in het bouwen van solide en robuuste ‘belt printer bodies’ met een ‘made-in-Italy’-ontwerp. Hiermee kunnen gebruikers producten van zeer hoge kwaliteit produceren (tot 1200 x 1200 dpi resolutie) met een printsnelheid tot 385m2/u, zonder concessies te doen aan de productie- en doorvoercapaciteit.

De Tiger-1800B MkII beschikt over een aantal baanbrekende Mimaki kerntechnologieën, waaronder MAPS (Mimaki Advanced Pass System) en NRS (NRS (Nozzle Recovery System). MAPS voorkomt banderolleren en kleurverschuivingen tijdens het drukproces door de rand van elke pass te spreiden om een gradiënt te creëren. Naast NRS, stelt deze functie de printer in staat om beschadigde nozzles te vervangen zonder de productie te stoppen. Dit verbetert de prestaties van de printer, evenals de productiviteit en printkwaliteit.

Uit de geavanceerde TR-serie toont Mimaki ook de TR300-1850C coatingmachine en de TR300-1850S stoommachine, die de voordelen van een totaaloplossing voor textielprintproductie demonstreren. Mimaki levert alle apparatuur die nodig is om de gehele digitale textielworkflow te bedienen in een all-in-one-oplossing, met volledige technologiecompatibiliteit, evenals een hogere productiviteit, printkwaliteit en lagere productiekosten.

“Mimaki heeft als pionier op het gebied van textieldruk, deze markt altijd in het DNA gehad. We zijn verheugd om ons uitgebreide textielportfolio op de ITMA 2019 te kunnen laten zien,” zegt Danna Drion, Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe. “Het potentieel van digitaal printen in textiel is duidelijk zichtbaar en we streven ernaar om de technologie te bieden waarmee onze klanten daar optimaal van kunnen profiteren en hun winstgevend kunnen vergroten.”

Mimaki zal op ITMA 2019 ook zijn brede scala aan toonaangevende oplossingen voor verschillende textielmarktsegmenten presenteren. Deze omvatten:

  • Mimaki TS55-1800: De TS55-1800 is een dye-sublimatieprinter, gericht op het instap- en mid-level segment, die een ongekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Deze printer is uitgerust met de kerntechnologieën van Mimaki, en biedt een hoge productiviteit en hoogwaardige printkwaliteit met levendige kleuren, en is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding en soft signage.
  • Mimaki UCJV300-160: Een roll-to-roll UV LED-inkjet geïntegreerde printer/snijplotter, met een witte inkt ondesteuning. De UCJV300-160 is een veelzijdig printsysteem, dat het mogelijk maakt om vier lagen te printen voor bijzondere backlit-toepassingen, en vijf lagen printen, waardoor verschillende ontwerpen tegelijkertijd op beide zijden van een substraat bekeken kunnen worden. Bezoekers van ITMA 2019 kunnen de UCJV300-160 live behang zien printen.

Deze reeks technologische doorbraken vertegenwoordigt slechts één kant van Mimaki’s betrokkenheid bij de textielindustrie. Op ITMA 2019 zal het bedrijf ook zijn samenwerking met wereldberoemde ontwerpers demonstreren, die de drijvende kracht zijn achter innovatie met geavanceerde en inspirerende toepassingen van bedrukt textiel. Tessa Koops, de Nederlandse retail modeontwerper, zal tijdens de show de kracht van Mimaki digitale printtechnologie demonstreren om meer creativiteit, personalisatie en winstgevendheid in de mode-industrie te realiseren.

share: