Mimaki biedt ‘nieuwe perspectieven’ op FESPA 2023

Nieuwste baanbrekende technologieën van Mimaki te zien op internationale vakbeurs, waaronder de nieuwe TxF150-75 Direct-to-Film (DTF)-machine

Mimaki Europe, fabrikant van inkjetprint- en snijtechnologieën, is wederom als Gold Sponsor aanwezig op de FESPA 2023 Global Print Expo op 23-26 mei in München, Duitsland. Samen met FESPA en de hele printindustrie zal Mimaki de markt vanuit een ‘nieuw perspectief’ bekijken met zijn nieuwste innovaties, technologieën en samenwerkingsprojecten.

Tijdens FESPA 2023 zijn op de stand van Mimaki (Stand B1-B10) de vlaggenschipprinters en snijmachines te zien voor de grafische, industriële en textielmarkt. Hieronder bevindt zich de onlangs aangekondigde TxF150-75 Direct-to-Film (DTF)-machine, de krachtige 330-serie én het instapmodel uit de 100-serie.

De TxF150-75 maakt zijn internationale beursdebuut op FESPA. Bovendien is dit de eerste keer dat Mimaki de DTF-technologie gebruikt. De nieuwe machine biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal t-shirts, en speelt in op de marktbehoefte aan een betrouwbare, stabiele DTF-technologie. Mimaki’s kerntechnologieën zorgen er verder voor dat veel voorkomende problemen worden vermeden, zoals slechte inktafgifte en verstopping door witte inkt. Hierdoor worden processen efficiënt uitgevoerd met minimale interventie.

Daarnaast toont Mimaki op de beurs andere opvallende technologieën zoals zijn vlaggenschip sign- en displaytechnologie van de 100-serie instapmodellen en de krachtige 330-serie. De print en cut workflow wordt gedemonstreerd met Mimaki’s nieuwste snijplotter, de CG-AR serie. Verder kunnen bezoekers de geavanceerde industriële UV-flatbedprinters van Mimaki bekijken, van de kleinere UJF-6042 MkII e tot de grootformaat JFX600-2513. Verder zijn voor textielprinters nog sublimatieprinters, als de TS100-1600 en TS330-1600 te zien.

*Registreer met de promo code FESLeIevx95 voor 23 april 2023.

Mimaki’s eerste DTF-technologie, de TxF150-75, maakt zijn internationale beursdebuut op FESPA 2023.

FESPA staat dit jaar in het teken van ‘New Perspectives’. Mimaki neemt dit thema als uitgangspunt om een nieuwe duurzame context te schetsen voor de printindustrie. Dit doet het bedrijf door zijn inzet voor duurzaamheid te benadrukken door samen te werken met creatieve milieubewuste geesten uit de hele industrie. Dit jaar toont Mimaki de kleurrijke kunst van de Nederlandse surrealist Rik Lina, die zich laat inspireren door de natuur. Het kunstwerk dat de stand zal opluisteren heet ‘Fascinated Rainforest’. Dit werk is gebaseerd op Lina’s eigen reizen in de regenwouden van het Caribische eiland Saba. Hij probeert hiermee de essentie van de natuur vast te leggen en de kijker hetzelfde gevoel van ontzag te geven als hij daar zelf had.

De klantengalerij keert ook terug en deze bevat verschillende inspirerende toepassingen van klanten van Mimaki uit verschillende sectoren, van sign graphics en industrieel tot textiel en 3D.

“Het milieu is een kritiek punt van zorg in alle printsectoren – ook voor ons bij Mimaki. We werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN en richten ons op het verminderen van verspilling en water. Daarnaast willen we drukkers aanmoedigen en helpen bij het creëren van duurzame toepassingen “, zegt Danna Drion, General Manager Marketing bij Mimaki. “We zijn terug op FESPA om samen te werken met de industrie en hopelijk een inspiratiebron te zijn voor een aantal creatieve, show-stopping eindproducten. Net als bij vorige shows zal Mimaki naar verwachting ook iets nieuws onthullen op onze stand.”

Klik hier en gebruik vóór 23 april de promocode FESLeIevx95 om te registreren voor gratis kaarten voor FESPA 2023.

share: