Mimaki lanceert end-to-end UV-printoplossing voor sign- en architectonische toepassingen

flatbed printer
• De JFX600-2531 en CFX-2531 bieden een complete UV-print-en-snij-oplossing met diverse toepassingsmogelijkheden voor printserviceproviders.
• Dankzij het grotere printbed kan de JFX600-2531 rechtstreeks op architectonische substraten printen, waaronder glas en multiplex
• De nieuwe CFX-serie bestaat uit drie hoogwaardige snijplotters met hogere snelheden en een verbeterde nauwkeurigheid
• De volledige oplossing is voor het eerst werkend te zien op de FESPA Global Print Expo 2024 in het Mimaki Experience Center

Amsterdam, 12 maart 2024 – Mimaki Europe, leverancier van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, kondigt vandaag de lancering aan van een complete UV-print-en-snij-oplossing. Die bestaat uit een grootformaat flatbed UV-printer, de JFX600-2531, en een flatbed snijplotter, de CFX-2531. Beide oplossingen worden voor het eerst samen gedemonstreerd tijdens de FESPA 2024 in het Mimaki Experience Center in Amsterdam.

De JFX600-2531 flatbed UV-printer speelt in op de vraag uit de markt naar een groter printformaat. Dit is in navolging van de JFX600-2513, een in 2021 gelanceerd model, dat erg positief is ontvangen. De nieuwe UV-printer biedt dezelfde hoge productiviteitsniveaus en maximale resolutie van 1.200 dpi. In combinatie met het grotere printbed van 3,1 meter lengte opent dit nieuwe mogelijkheden voor drukkerijen, met name voor architectonische toepassingen. Dankzij het uitgebreide printbed kan de JFX600-2531 bovendien rechtstreeks op veelgebruikte architectonische substraten printen, zoals glas en multiplex, die een standaardformaat van 3.000 mm hebben. Bij het printen op deze substraten wordt normaliter een bedrukte filmlaag op het oppervlak aangebracht. Bij direct printen blijft de oorspronkelijke oppervlaktetextuur van het substraat behouden, met uitzondering van het ontwerpgebied.

Een andere mogelijkheid die van het vorige model is overgenomen is de 2,5D-printfunctie. Die voegt textuur toe aan het printoppervlak, wat nog meer toepassingsmogelijkheden en waarde biedt.

Om het productieproces verder te stroomlijnen heeft Mimaki exclusief voor de JFX600-2531 de ‘Toggle Print Function’ verbeterd. Hierdoor kan gelijktijdig op de voor- en achterkant van het printbed worden geprint. Printoperators kunnen nu de beginpositie voor het printen op twee locaties instellen. Dit betekent dat handmatige processen, zoals het vervangen, fixeren en reinigen van het oppervlak van een substraat, kunnen plaatsvinden terwijl de printer op de andere kant verder gaat met printen. In combinatie met de kerntechnologieën van Mimaki creëert dit een naadloze workflow. Met de NCU (nozzle check function) en NRS (nozzle recovery function) wordt uitval als gevolg van ontbrekende of defecte nozzles bijvoorbeeld drastisch verminderd.

De CFX-2531 is onderdeel van het gloednieuwe snijplotterportfolio van Mimaki. Dit model biedt een hoogwaardige snijoplossing met een hogere snelheid en efficiëntie. Als grootformaat snijplotter (3.190 mm x 2.540 mm) kan de CFX-2531 continu of afwisselend aan de voor- en achterkant van de tafel werken. Dit maakt het een ideale oplossing voor diverse grafische toepassingen. De CFX2531 kan verder niet alleen prints en materialen zoals stickers en uithangborden verwerken, maar ook papiercontainers en golfkarton. De verbeterde nauwkeurigheid, in combinatie met de ‘table plane tracking’-functie, zorgt ervoor dat er minimaal materiaal wordt verspild. Dit is van cruciaal belang bij het maken van V-sneden. Bovendien kan de snijplotter gelijktijdig met maximaal vier soorten gereedschappen worden uitgerust. Hierdoor is er minder tijd nodig voor het wisselen of aanpassen van gereedschappen.

De nieuwe CFX-serie van Mimaki omvat, naast de CFX-2531, ook twee andere modellen: de CFX-2513 en de CFX-2550. Die hebben printtafels van respectievelijk 1.300 mm x 2.540 mm en 5.080 mm x 2.540 mm. Deze serie is specifiek bedoeld voor bedrijven die hun aanbod willen uitbreiden, met dank aan de mogelijkheid om het formaat te vergroten, zelfs nadat de CFX al is geïnstalleerd.

Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki Europe, legt uit: “Als pionier op het gebied van UV-technologie zijn we verheugd om een hoogwaardige, goed presterende UV-printoplossing aan ons uitgebreide portfolio toe te voegen. Dit gaat aanbieders van printservices helpen om hun toepassingsmogelijkheden verder uit te breiden. Wij begrijpen hoe belangrijk het flexibel gebruik van substraten is voor drukkers, vooral om nieuwe toepassingen te kunnen leveren. Daarom hebben we beide producten gecreëerd als antwoord op de marktvraag.

De FESPA Global Print Expo 2024 is voor ons een zeer waardevol platform om voor de allereerste keer de mogelijkheden van deze complete oplossing te demonstreren. Zeker nu we dit jaar UV Excellence Partner zijn.”

Voor een demonstratie van de nieuwe print-en-snijoplossing tijdens FESPA 2024 kunt u via de volgende link een showroombezoek boeken: https://events.mimakieurope.com/showroom-visits.

To register for FESPA 2024, please click here and use the promo code EXHX24 to take advantage of a limited-time discount.

flatbed printer
Het grote printbedformaat van de Flatbed UV-printer JFX600-2531 biedt nog meer toepassingsmogelijkheden
cutting flatbed
De CFX-2550 is een van de nieuwste high-speed snijplotters uit de nieuwe Mimaki CFX-serie
share: