Mimaki Engineering brengt milieuvriendelijke kartonnen inktcartridges op de markt

ink cartridge
Mimaki lanceert milieuvriendelijke kartonnen inktcartridges, wat het gebruik van plastic vermindert en de recyclebaarheid verbetert.
De nieuwe oplossing helpt drukkerijen om hun impact op het milieu te verkleinen.

Mimaki Engineering Co. Ltd., een toonaangevende fabrikant van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, kondigt met trots de wereldwijde lancering van kartonnen inktcartridges aan. Door traditionele plastic cartridges te vervangen door een milieuvriendelijk alternatief van papier zet Mimaki een revolutionaire stap om duurzaamheid in de printindustrie te verbeteren.

De kartonnen inktcartridges zijn voor het eerst in mei 2023 op de Japanse markt geïntroduceerd. De uitrol naar de rest van de wereld begint vandaag. Deze milieuvriendelijke cartridges zijn ontworpen voor gebruik in Mimaki’s eco-solvent printers. Ze bieden dezelfde uitstekende prestaties als traditionele inktcardridges, terwijl ze de impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Voor de EMEA-markt wordt de eerste batch van deze kartonnen inktcartridges in de zomer verwacht.

Met de overstap van plastic naar papier heeft Mimaki het gebruik van plastic per cartridge met 68 procent verminderd. Door deze innovatieve aanpak zal naar verwachting ongeveer 44 ton plastic en 65 ton CO2-uitstoot verminderd worden. Dit onderschrijft de toewijding van Mimaki om een groenere toekomst te realiseren.

Het lagere gewicht van de kartonnen inktcardridges resulteert bovendien in een geschatte vermindering van 8 ton CO2-uitstoot tijdens het transport, wat verder bijdraagt aan een koolstofarme maatschappij.

Als erkenning voor het baanbrekende ontwerp van de milieubewuste verpakking ontving de inktcartridge de prestigieuze Industrial Packaging Category Award tijdens de Japan Packaging Contest 2023.

Innoveren voor een groenere toekomst

In lijn met de Sustainable Development Goals (SDG) blijft Mimaki een voorvechter van recycling-management en -technologie voor verbruiksmaterialen.

Mimaki werkt verder aan duurzame oplossingen voor verschillende sectoren, met de nieuwe innovaties zoals:

  • Neo-Chromato proces: Deze innovatieve technologie maakt materiaalrecycling mogelijk, wat een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot oplevert door hergebruik van textielmaterialen.
  • TRAPIS: Dit pigmentoverdrachtsysteem voor textielprinten maakt het mogelijk om op weefsels te printen zonder dat daarvoor gespecialiseerde technieken of expertise nodig zijn, wat de efficiëntie en duurzaamheid van de textielproductie bevordert.
  • M2COA: Een geautomatiseerd verpakkingssysteem voor het bedrukken van industriële producten, dat de werknemerstekorten in de printservice business aanpakt door de werkzaamheden te stroomlijnen.

Naast deze oplossingen, die allemaal te zien zullen zijn op de stand van drupa 2024, heeft Mimaki diverse milieumaatregelen geïmplementeerd. Denk hierbij aan het verminderen van beschermende verpakkingsmaterialen voor 2L inktverpakkingen in alle inktfabrieken sinds maart 2023.

Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki Europe: “We streven naar voortdurende innovatie in elk aspect van ons productieproces. Ons doel is een positieve impact op het milieu te hebben, van de inktpatronen tot de technologie zelf. Om snel te kunnen inspelen op sociale en milieubehoeften, begrijpen we hoe belangrijk geavanceerde technologieën zijn. Denk hierbij aan automatisering, maar ook aan printers met een hoog rendement en hoge snelheid, en waterloze textieltechnologie.”

“Met al deze duurzame initiatieven blijven we ons inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de wereldwijde printgemeenschap. Zo willen we een duurzame toekomst voor toekomstige generaties bevorderen.”

Ga voor meer informatie over Mimaki’s duurzaamheidsinitiatieven naar: www.mimakieurope.com/sustainability

share: