Mimaki’s eerste DTF-printer bereikt mijlpaal met de verkoop van meer dan 300 exemplaren

  • Er werden in EMEA meer dan 300 exemplaren verkocht van Mimaki’s TxF150-75.
  • De printer is uitgerust met de innovatieve technologie van Mimaki en biedt klanten een duurzame DTF-oplossing van een vertrouwd merk.

Mimaki Europe, een toonaangevende leverancier van industriële inkjetprinters, snijplotters en 3D-printers, bevestigt vandaag dat zijn eerste DTF-printer (Direct to Film), de TxF150-75, de mijlpaal van 300 verkochte eenheden in EMEA heeft overschreden. De hoogste verkoopcijfers werden behaald in het VK, Frankrijk, Italië, het Iberisch schiereiland en de DACH-regio. De snelle en wijdverspreide adoptie van de TxF150-75 is niet alleen een bewijs van de kwaliteit van de printer, maar ook van de toenemende populariteit van de DTF-printmethode.

De TxF150-75, die werd aangekondigd op Mimaki’s Global Innovation Days in februari 2023, biedt met het ingebouwde circulatiesysteem en het ontgaste inktpakket een oplossing voor veelvoorkomende DTF-problemen, zoals slechte inktuitstoot en verstopping van witte inkt. Naast andere kerntechnologieën van Mimaki, zoals de Nozzle Check Unit (NCU) en het Nozzle Recovery System (NRS), biedt de TxF150-75 een efficiënt printproces met minimale tussenkomst, waardoor het gat in de markt voor een stabiele, betrouwbare DTF-oplossing wordt gevuld.

Arjen Evertse, General Manager Sales, bij Mimaki Europe zegt: “De verkoop van meer dan 300 eenheden van de TxF150 is een belangrijke mijlpaal. We hebben de impact gezien die DTF op de markt heeft gehad de voorbije jaren en wilden een oplossing bieden die zich onderscheidde op vlak van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. De Tx150-75 biedt al deze voordelen, maar zijn populariteit is ook te danken aan het feit dat hij heel geschikt is voor bedrijven die DTF-technologie aan hun productiemogelijkheden toevoegen of voor bedrijven die in-house producties met kleinere oplages verzorgen.

Mimaki kondigde in augustus vorig jaar ook de TxF300-75 aan. Deze printer biedt dezelfde mogelijkheden als de TxF150-75, maar met een maximale printsnelheid die drie keer sneller is. Ook voor dit systeem zien we grote belangstelling, met al meer dan 100 bestellingen tot nu toe, vooral van gevestigde leveranciers van DTF-applicaties die grote volumes printen.”

DTF-printen heeft een grote impact gehad op de kledingindustrie dankzij de veelzijdigheid om op een scala aan materialen te printen en de snellere levertijden vergeleken met andere printprocessen. Mimaki’s toewijding aan innovatie, samenwerking en duurzaamheid heeft allemaal bijgedragen dat deze nieuwe DTF-technologieportfolio van Mimaki zo goed ontvangen is.

Met een breedte van 80 cm zijn beide Mimaki DTF-modellen 20 cm breder dan de industriestandaard. Deze extra breedte van 80 cm wordt gecombineerd met het Adkins post-press powder shaker cure system. Dit zorgt ervoor dat klanten een complete DTF-oplossing hebben die grotere kledingstukken kan printen met minder afval en snellere productietijden,  wat een kosteneffectiever proces mogelijk maakt. In het kader van zijn streven naar milieuveiligheid heeft Mimaki speciaal voor deze oplossing ook een eigen assortiment watergebaseerde pigmentinkten (PHT50) ontwikkeld. Sinds maart 2023 zijn deze inkten OEKO-TEX® ECO PASSPORT-gecertificeerd. Dit garandeert dat ze voldoen aan veiligheids- en milieunormen die in lijn zijn met Mimaki’s duurzaamheidsbeloften.

Evertse concludeert: “Onze DTF-producten werden geweldig goed onthaald dit jaar. We zijn ervan overtuigd dat de adoptie van deze technologieën vanaf nu alleen maar zal versnellen, en we kijken ernaar uit om onze klanten en de markt te ondersteunen bij de overgang naar betrouwbare, duurzame DTF-oplossingen.”

TxF150-75
TxF150-75’s high-quality, vibrant prints for applications
Mimaki’s TxF150-75 at FESPA Munich 2023
share: