Innovaties van Mimaki op ITMA 2023 in het teken van duurzaamheid en circulariteit

textile printer

Naast innovaties worden op de beurs diverse nieuwe producten gelanceerd met verbeterde technische en duurzame mogelijkheden

Mimaki Europe, fabrikant van inkjet print- en snijtechnologieën, presenteert op ITMA 2023 diverse oplossingen rond duurzaamheid en circulariteit. Daarnaast presenteert het bedrijf een aantal nieuwe printers en viert het samenwerkingen met internationale designers. ITMA 2023 vindt plaats van 8 tot 14 juni 2023 in het Fiera Milano beurs- en conferentiecentrum in Milaan, Italië.

Duurzaamheid en circulariteit zijn tegenwoordig voor elk bedrijf essentiële overwegingen. Mimaki volgt de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties, en toont op ITMA 2023 (stand H7-C304) zijn volledig waterloze digitale textielprintoplossingen. Die zijn toonaangevend in het nastreven van de duurzaamheidsdoelstellingen van de printindustrie, waaronder direct-to-film printen en kleursublimatie-printen.

Mimaki’s nieuwste oplossing voor het versierde kledingsegment, de onlangs aangekondigde direct-to-film (DTF) TxF150-75 inkjetprinter, wordt op de beurs gedemonstreerd. Deze printer gebruikt een heat-transfer techniek en is ideaal voor het creëren van premium, op maat gemaakte merchandising, sportkleding en diverse andere promotionele textieltoepassingen.

Voor gebruikers die hun textielprintproductie willen opschalen, is op de stand van Mimaki de TS330-1600 hoogvolume sublimatieprinter te zien. Die heeft een maximale printsnelheid van 135m2 per uur, wat mogelijk wordt gemaakt door een inkttoevoer van 10 kilogram en een verbeterd opnamemechanisme. Verder kan dit model fluorescerende kleuren printen, wat nog bredere toepassingen mogelijk maakt.

Verder presenteert Mimaki op ITMA 2023 verschillende nieuwe modellen gepresenteerd, waaronder een gloednieuwe textielprinter. De textielprinters van Mimaki bieden zeer stabiele prestaties en geavanceerde printtechnologie, en leveren een onovertroffen printsnelheid en printkwaliteit voor zowel direct- als transfer-printen.

Ten slotte zijn op de stand nog diverse voorbeelden te zien van samenwerkingsprojecten met een wereldwijd collectief van getalenteerde designers uit VS, Australië en Italië. Die hebben allemaal indrukwekkende textieltoepassingen gemaakt met de duurzame printoplossingen van Mimaki. Deze samenwerkingsverbanden met designers en kunstenaars van over de hele wereld zijn onderdeel van de toekomstvisie van Mimaki en helpen om nieuwe perspectieven te creëren en gevoel te houden met de markt en de behoeften die daar gelden.

t-shirts
Met de TxF150-75 kunnen drukkers levendige, aanpasbare ontwerpen maken voor toepassingen zoals T-shirts en draagtassen
textile printer
De nieuwe TxF150-75 is de eerste DTF-inkjetprinter van Mimaki die ideaal is voor het creëren van hoogwaardige, op maat gemaakte textieltoepassingen
share: