Mimaki Nieuws

Mimaki trapt op het gaspedaal voor het Internet of Things op FESPA 2019

UJF-7151plus-Robominds

Process automation and Internet of Things (IoT) a highlight of Mimaki’s Imagine the Future of Print booth at FESPA Global Print Expo 2019.

 • Het bedrijf blijft vooroplopen op het gebied van industriële innovatie en toont een ultramoderne productielijn die de kracht van automatisering in UV LED-inkjetprintprocessen benadrukt.
 • In lijn met het thema van FESPA 2019 – “Imagine the Future of Print” – demonstreert Mimaki een volledig geïntegreerde en geautomatiseerde printproductielijn om bezoekers te inspireren en te laten zien hoe ze hun bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Procesautomatisering en het Internet of Thinks (IoT) worden algemeen erkend als nieuwe krachtige hulpmiddelen die fabrikanten kunnen inzetten om de efficiëntie van de productie te verhogen en hun inkomsten te verhogen. Mimaki blijft het voortouw nemen op het gebied van industriële innovatie en laat zien hoe integratie en automatisering van printproductieprocessen printserviceproviders kunnen helpen om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Mimaki heeft zijn R&D-leiderschap op het gebied van geavanceerde workflowautomatisering gebruikt, in combinatie met de samenwerking met automatiseringsdeskundigen buiten de industrie, om een werkelijk geïntegreerde en geautomatiseerde UV-LED printproductielijn te creëren. Dit is een van de hoogtepunten van de Mimaki-stand op de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019), en concretiseert het thema van het bedrijf “Imagine the Future of Print”.

“Als pionier op het gebied van digitaal printen heeft Mimaki de talloze mogelijkheden van het Internet of Things al omarmd, en maakt daar nu optimaal gebruik van,” zegt Uwe Niklas, General Sales Manager van Mimaki Deutschland GmbH. “Deze op het IoT gebaseerde R&D-strategie heeft ertoe geleid dat het bedrijf geavanceerde printsystemen heeft ontwikkeld die kunnen communiceren met robots en met een breed scala aan hardware, waaronder transportbanden, inspectieapparatuur en snijmachines. Het doel is om printserviceproviders in staat te stellen om inkjetprinters in volledig aangesloten industrie 4.0- productielijnen op te nemen, waardoor uiteindelijk on-demand productie en massaal maatwerk mogelijk wordt. Dit is hoe Mimaki de toekomst van digitaal printen ziet.”

Om klanten te helpen een nieuwe visie voor toekomstige groei te ontwikkelen, zal Mimaki live demonstraties van geïntegreerde processen geven op de FESPA Global Print Expo 2019 en op opeenvolgende vakbeurzen voor andere productiesectoren.

Een blik in de toekomst
Op de Industrial Product-afdeling van de Mimaki-stand op de FESPA 2019 is een ultramoderne productielijn te bezichtigen, die de kracht van IoT-automatisering in een UV-LED-inkjetprintproces demonstreert. De baanbrekende productielijn, ontwikkeld door Mimaki in samenwerking met het Duitse bedrijf Robominds, is voorzien van een Mimaki UJF-7151plus compacte direct inkjetprinter in combinatie met een robotarm van de Deense firma Universal Robots (in Duitsland gedistribueerd door Robominds). Uniek is dat de robotarm zonder enige menselijke handeling substraten in de printer laadt en ontlaadt.

De communicatie en informatie-uitwisseling tussen de UJF-7151plus en de robotarm wordt mogelijk gemaakt door een IoT-interface van Mimaki, genaamd Job Controller IP, die ook beschikbaar is voor Mimaki’s huidige JFX serie. “Door gebruik te maken van onze lange geschiedenis in het ontwikkelen van state-of-the-art workflow management software, hebben we onze eigen geavanceerde maar gebruiksvriendelijke oplossing ontworpen. Job Controller IP is als IoT-interface zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, waardoor de productie-efficiëntie en -flexibiliteit binnen de printproductieworkflow worden verbeterd. De ongelooflijke interne technische mogelijkheden bij Mimaki hebben ons in staat gesteld om succesvol robotica te integreren in de printproductieworkflow en een onbemande werking te realiseren,” zegt Niklas.

De keuze voor de robotarm van Robominds heeft ook bijgedragen aan Mimaki’s vermogen om topprestaties te leveren op de beurs. De opstelling gebruikt een zesassige robot met een modulair ontwerp, wat hem geschikt maakt voor alle soorten drukwerk. Bovendien is de robot compact, dus hij heeft geen extra ruimte nodig. En hij is veilig, omdat hij stopt zodra iemand hem aanraakt. Verder kan de Robominds-robot in vier richtingen bewegen, en is uitgerust met zuignappen, waardoor het mogelijk is met verschillende substraten te werken.

Voor alle printserviceproviders, ongeacht hun grootte, de markt die ze bedienen of de inkjetoplossing die ze gebruiken, zijn de voordelen van de integratie van IoT-automatisering in hun productielijnen aanzienlijk. Deze voordelen variëren van een hogere productiviteit en printcapaciteit, tot flexibiliteit in de materiaalbehandeling en een verkorting van de productietijden van de machine. Op de beurs laat Mimaki aan bezoekers zien hoe ze hun bedrijfsprestaties kunnen verbeteren door hun printplatformen en bijbehorende hardware ‘intelligent’ aan te sluiten – om uiteindelijk hun winstgevendheid te verhogen.

“De proof-of-concept robotica-demonstratie is bedoeld om bezoekers van onze stand op FESPA 2019 een blik in de toekomst van de inkjetproductie voor grootformaat toepassingen en daarbuiten te geven,” besluit Niklas.

Mimaki heeft internationale primeur op ITMA 2019 met nieuwe hybride textielprinter

ITMA lady

Mimaki kondigt aan dat het zijn brede portfolio van geavanceerde digitale printtechnologieën op ITMA 2019 zal presenteren.

 • Nieuwe textielprinter biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden.
 • Mimaki toont diverse technologische doorbraken en creatieve kansen om de adoptie van digitaal textielprinten te bevorderen.

Mimaki Engineering, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het zijn brede portfolio van geavanceerde digitale printtechnologieën op ITMA 2019 (20-26 juni 2019, Fira de Barcelona, Spanje) zal presenteren. Dit omvat de eerste wereldwijde introductie van een gloednieuwe hybride digitale textielprinter, uniek door de combinatie van zowel direct-to-textile als direct-to-transfer printmogelijkheden. Dit biedt textiel- en kledingfabrikanten een ongeëvenaarde flexibiliteit en verbeterde toepassingsmogelijkheden, waarmee ze de groei van hun bedrijf kunnen versnellen. In aanvulling op deze voordelen, is het mogelijk om met deze nieuwe Mimaki-printer meerdere inkten tegelijk te laden, wat de veelzijdigheid vergroot op het gebied van stoffen en productvariëteit.

Mimaki zal verder ook een voorproefje geven van de nieuwe en toekomstige TA Job Controller-software, die speciaal voor textielproductieomgevingen is ontworpen. De software kan gebruikt worden op Mimaki’s succesvolle, door EDP bekroonde Tiger Pro Series en Rimslow TR Series, en alle Mimaki textielprinters. De software stelt gebruikers in staat om een-op-een met de RIP en andere apparaten te verbinden, om een geautomatiseerde workflow te realiseren van ontwerp tot pre-print, print- en postprint-processen.

Naast baanbrekende inkjetprintapparatuur, geavanceerde workflowsoftware en hoogwaardige inkten, zal Mimaki verder laten zien hoe zijn langetermijnbetrokkenheid bij de textielsector en uitgebreide investeringen in R&D, textielprintdienstverleners kunnen helpen om hun handel te stimuleren. Het zal hen ook laten zien hoe ze hun productiekosten kunnen verlagen en hun aanbod kunnen diversifiëren om daarmee hun concurrentiepositie te behouden.

Een niet te missen hoogtepunt op de Mimaki stand (H3-B110), is dat bezoekers de Mimaki Tiger-1800B MkII, de belangrijkste industriële digitale textielprinter van het bedrijf, in dye-sublimatie configuratie kunnen aanschouwen. In dit nieuwste model uit de Tiger-1800B-serie is de Japanse expertise van Mimaki op het gebied van elektronica gecombineerd met de kennis van La Meccanica in het bouwen van solide en robuuste ‘belt printer bodies’ met een ‘made-in-Italy’-ontwerp. Hiermee kunnen gebruikers producten van zeer hoge kwaliteit produceren (tot 1200 x 1200 dpi resolutie) met een printsnelheid tot 385m2/u, zonder concessies te doen aan de productie- en doorvoercapaciteit.

De Tiger-1800B MkII beschikt over een aantal baanbrekende Mimaki kerntechnologieën, waaronder MAPS (Mimaki Advanced Pass System) en NRS (NRS (Nozzle Recovery System). MAPS voorkomt banderolleren en kleurverschuivingen tijdens het drukproces door de rand van elke pass te spreiden om een gradiënt te creëren. Naast NRS, stelt deze functie de printer in staat om beschadigde nozzles te vervangen zonder de productie te stoppen. Dit verbetert de prestaties van de printer, evenals de productiviteit en printkwaliteit.

Uit de geavanceerde TR-serie toont Mimaki ook de TR300-1850C coatingmachine en de TR300-1850S stoommachine, die de voordelen van een totaaloplossing voor textielprintproductie demonstreren. Mimaki levert alle apparatuur die nodig is om de gehele digitale textielworkflow te bedienen in een all-in-one-oplossing, met volledige technologiecompatibiliteit, evenals een hogere productiviteit, printkwaliteit en lagere productiekosten.

“Mimaki heeft als pionier op het gebied van textieldruk, deze markt altijd in het DNA gehad. We zijn verheugd om ons uitgebreide textielportfolio op de ITMA 2019 te kunnen laten zien,” zegt Danna Drion, Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe. “Het potentieel van digitaal printen in textiel is duidelijk zichtbaar en we streven ernaar om de technologie te bieden waarmee onze klanten daar optimaal van kunnen profiteren en hun winstgevend kunnen vergroten.”

Mimaki zal op ITMA 2019 ook zijn brede scala aan toonaangevende oplossingen voor verschillende textielmarktsegmenten presenteren. Deze omvatten:

 • Mimaki TS55-1800: De TS55-1800 is een dye-sublimatieprinter, gericht op het instap- en mid-level segment, die een ongekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. Deze printer is uitgerust met de kerntechnologieën van Mimaki, en biedt een hoge productiviteit en hoogwaardige printkwaliteit met levendige kleuren, en is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding en soft signage.
 • Mimaki UCJV300-160: Een roll-to-roll UV LED-inkjet geïntegreerde printer/snijplotter, met een witte inkt ondesteuning. De UCJV300-160 is een veelzijdig printsysteem, dat het mogelijk maakt om vier lagen te printen voor bijzondere backlit-toepassingen, en vijf lagen printen, waardoor verschillende ontwerpen tegelijkertijd op beide zijden van een substraat bekeken kunnen worden. Bezoekers van ITMA 2019 kunnen de UCJV300-160 live behang zien printen.

Deze reeks technologische doorbraken vertegenwoordigt slechts één kant van Mimaki’s betrokkenheid bij de textielindustrie. Op ITMA 2019 zal het bedrijf ook zijn samenwerking met wereldberoemde ontwerpers demonstreren, die de drijvende kracht zijn achter innovatie met geavanceerde en inspirerende toepassingen van bedrukt textiel. Tessa Koops, de Nederlandse retail modeontwerper, zal tijdens de show de kracht van Mimaki digitale printtechnologie demonstreren om meer creativiteit, personalisatie en winstgevendheid in de mode-industrie te realiseren.

Mimaki kondigt op FESPA 2019 Europese lancering aan van de JFX200-2513 EX grote flatbed UV-inkjetprinter

JFX200-2513-EX

Eerste flatbed inkjetprinter ter wereld met 2,5D textuurmogelijkheden met één druk op de knop.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de Europese lancering aan van de nieuwe JFX200-2513 EX grote flatbed UV-inkjetprinter op de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019). Met de JFX200-2513 EX worden een nieuwe printmodus en een extra printkop geïntroduceerd. Verder biedt dit model een aanzienlijke productiviteitsverhoging ten opzichte van eerdere JFX-modellen – 280% sneller in de nieuwe conceptmodus bij het printen in vier kleuren plus wit, en 100% sneller voor alle andere printmodi. Dit instapmodel maakt ook gebruik van Mimaki’s 2.5D Texture Maker om met één druk op de knop een soepele reliëfafdruk mogelijk te maken. Voor het eerst kunnen printserviceproviders grootformaat digitale prints aanbieden met verleidelijke, dimensionale textuureffecten, zonder langdurige bestandsvoorbereiding.

De nieuwe Mimaki layering-technologie is ontworpen voor opperste eenvoud en gebruiksgemak, en opent nieuwe en waardevolle toepassingsmogelijkheden voor klanten. In tegenstelling tot het tijdrovende en complexe proces van meerdere Photoshop-bestanden aanmaken met gestapelde getrapte lagen voor een vlotte expressie, rondt Mimaki’s eigen RIP-software ‘RasterLink6Plus’ dit proces in een paar seconden af. Dat is mogelijk door het toevoegen van een grijswaardenafbeelding van het originele gekleurde bestand in de RIP.

Deze functie is oorspronkelijk ontwikkeld voor Mimaki’s 3D-printtechnologie en is uniek voor Mimaki in sign- en graphics-printen. Mimaki brengt grootformaat printtoepassingen naar een andere dimensie, waardoor drukkerijen nu uitzonderlijke gedrukte texturen kunnen aanbieden, zoals gesimuleerde houtnerf, olieverfschilderij op doek, maar ook verhoogde, goed zichtbare belettering voor meer traditionele signage-toepassingen.

Danna Drion, Senior Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe: “In een markt waar de concurrentie hevig is en de marges onder druk staan, zijn we verheugd om de nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX te lanceren. Wij bieden nieuwe winstgevende diensten aan, en dit nieuwe product is een belangrijke zakelijke differentiator voor klanten. En als dat nog niet genoeg is, dan maakt de productiviteitswinst die de JFX200-2513 EX mogelijk maakt, dit een nog aantrekkelijker product. Ongeacht de grootte van uw bedrijf is het belangrijk dat u, wanneer u een nieuwe markt betreedt, dit doet met een technologie en partner die u kunt vertrouwen. Met Mimaki bent u verzekerd van Japanse productkwaliteit en een cultuur die is opgebouwd rond uitmuntende klantenservice.”
Voor het eerst in Europa te zien op de Mimaki stand op de FESPA 2019 (stand B6-A30), is de nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX de opvolger van de JFX200-2513 grote flatbed UV-inkjet printer. Sinds de lancering zes jaar geleden heeft de JFX200-2513 een uitstekend commercieel succes en een wereldwijde installatiebasis. De nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX bouwt hierop voort, en stimuleert verdere innovatie door de toegenomen productiviteit en de value-added printpropositie.
De JFX200-2513 EX is ideaal voor veeleisende productieprocessen en drukt op substraten tot 2.500 mm x 1.300 mm (98,4″ x 51,2″), in een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder whiteboards, transparant/gekleurd karton, hout, karton en metaal – en wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals reclamepanelen, meubelpanelen, bouwmaterialen en nog veel meer. De gebruiksvriendelijkheid is verbeterd met een vacuüm-voetschakelaar, voor wanneer de gebruiker geen handen vrij heeft en de media stabiel op het printbed gehouden moeten worden. Er is nu ook een ethernetverbinding aanwezig, waardoor de functionaliteit voor IoT-verbindingen verbeterd wordt. Verder is er een andere interface toegevoegd voor het aansluiten van externe veiligheidsapparaten, zoals een veiligheidsgordijn. Daarnaast bevat het systeem Mimaki Core Technologies, Nozzle Check Unit (NCU) en NRS (Nozzle Recovery System), voor ononderbroken afdrukken zonder kwaliteitsverlies als printkoppen verstopt of niet in gebruik zijn.
Op FESPA demonstreert Mimaki de voordelen van de MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt, de eerste metallic inkt ter wereld die beschikbaar is voor flatbed direct-to-object printen. Door een speciaal helder aluminiumpigment door de inkt te mengen, kunnen printers UV-metaalinkt direct op producten aanbrengen zonder dat er een apart glitter- of folietransferproces nodig is. “Dit is wederom een manier waarop Mimaki oplossingen biedt voor zijn klanten om zich te onderscheiden van de concurrentie en om prints met toegevoegde waarde te leveren voor merken die van hun diensten gebruik maken,” voegt Drion toe.

Mimaki’s nieuwste 3D-printoplossing, de 3DFF-222, is ook op de beurs te zien, waarbij Mimaki uitlegt hoe sign- en displayprinters de operationele kosten kunnen verlagen en nieuwe winstgevende markten kunnen betreden door een 3D-printer in hun bedrijf te introduceren. Door gebruik te maken van een eigen 3D-printer om mallen te produceren die gebruikt worden bij direct-to-object printen, kunnen drukkerijen hun productaanbod uitbreiden. Het stelt hen ook in staat om zeer snel nieuwe producten te introduceren, zonder de kosten en tijd die het kost om aan uitbestede mallen te komen, die op traditionele wijze geproduceerd worden. Ook 3D-signage kan geproduceerd met een eigen 3D-printer, en het biedt mogelijkheden om nieuwe markten te verkennen om de printer op volle capaciteit in te zetten.
Mimaki gebruikt FESPA 2019 ook om zijn samenwerking met enkele van de meest inspirerende en toonaangevende ontwerpers, creatieven en fotografen op de markt te demonstreren. Het werk van ontwerpers, waaronder Claire Vos (Studio Roderick Vos), wordt op de gehele stand getoond. Een groot aantal digitaal geprinte toepassingen van Mimaki worden tentoongesteld, van creatieve backlit graphics en noviteiten tot modejurken en bekledingsstoffen. Bezoekers kunnen hierdoor de kracht van digitaal drukwerk begrijpen om het creatieve proces te vergroten en nieuwe winstgevende toepassingsmogelijkheden te creëren.
“De nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX, die vandaag op de markt is gebracht, is de belichaming van ons showthema ‘Imagine the future of print’,” besluit Drion. “Dit model is van geavanceerde technologie en mogelijkheden voorzien, die ontworpen zijn om de groei van bedrijven te stimuleren. Elke nieuwe technologie die Mimaki introduceert, is ontwikkeld om het huidige succes van onze klanten te ondersteunen, maar ook om hun toekomstige groei te stimuleren. We zijn blij dat we een aantal van onze nieuwste innovaties op de beurs kunnen delen.”

‘Imagine the future of print’ met Mimaki op FESPA 2019

Technology Area at FESPA 2019

Mimaki neemt FESPA-bezoekers mee op een toekomstige reis door een heel spectrum aan creatieve mogelijkheden en verbinden ze met waardevolle partners, ontwerpers en vernieuwers.

 • Nieuwe industriële Mimaki-printer voor het eerst te zien op de FESPA 2019, met een verhoogde productiviteit en ongekende toepassingsmogelijkheden
 • Nieuwe 3D-printer gericht op JIG zelfproductie
 • Nieuwe opwindende IoT workflow-oplossingen & connectiviteit, meer informatie over het volgende niveau van het IoT
 • Nieuwe ontwerpsoftware voor de detailhandel; ontwerp, print & snijd uw eigen signage

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het op de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019) aanwezig zal zijn om klanten in een futuristische sfeer te inspireren creatieve, innovatieve en winstgevende mogelijkheden te verkennen. Met het thema ‘Imagine the Future of Print’ neemt het bedrijf bezoekers mee naar zijn stand (stand B6-A30) op een reis langs zijn toonaangevende marktinnovaties op het gebied van printers, software en geavanceerde oplossingen, om te laten zien hoe Mimaki hun bedrijf naar een hoger niveau kan brengen.

Een andere verplichte stop langs die reis is een gloednieuwe Mimaki grootformaat printer, die op de FESPA 2019 voor het eerst in EMEA te zien zal zijn. Het nieuwe Mimaki printplatform biedt de beste combinatie van productiviteit en printstabiliteit in zijn klasse, nieuwe toepassingsmogelijkheden, verbeterde bruikbaarheid en ongekende flexibiliteit in het substraatbereik. Daarnaast zal het een voorproefje geven van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van UV LED-inkjettechnologie. Dankzij Mimaki’s ontwikkeling van zijn 3D-printer en slicing-oftware, zal de voorbereiding en het printen van 2,5D tot meerdere lagen eenvoudig en snel zijn. Een ander hoogtepunt op de stand dit jaar is de nieuwe FDM 3D-printer voor de kleine Print to Object markt, gericht op JIG zelfproductie.

De reis gaat verder met een efficiënte workflow, wat de komende jaren het sleutelwoord zal zijn voor Digital Printing. Aangezien Mimaki de IoT-oplossing al voor de UJF-7151plus en de JFX-serie heeft geïntroduceerd, kunnen de FESPA-bezoekers van dit jaar meer te weten komen over de volgende fase van het IoT en een glimp opvangen van de nieuwe software Job Controller IP. Kom kijken hoe uw verbeterde efficiënte workflow eruit zal zien met de oplossingen van Mimaki! Connectiviteit met Gravograph en Trotec lasersystemen zal volledig ondersteund worden in de nieuwste Rasterlink Rip.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, zal Mimaki zijn nieuwe Simple POP software, demonstreren, die speciaal voor de retail-markt is ontwikkeld. Winkeliers hebben geen grafische kennis nodig om hun eigen signage, zoals etiketten, stickers, roll-ups en dergelijke, te creëren en ontwerpen. Deze nieuwe software verbindt één-op-één met Rasterlink voor een geautomatiseerde workflow, van ontwerp tot afdrukken en snijden, op Mimaki’s succesvolle en populaire UCJV-serie.

“Mimaki heeft een geschiedenis van baanbrekende inkjettechnologieën en innovaties. Voortbouwend op dit solide fundament, streeft het bedrijf ernaar om zijn positie in de voorhoede van digitaal printen te behouden,” aldus Danna Drion, Marketing Manager, Mimaki EMEA. “De visie om na te denken over innovaties uit het verleden en gebruik te maken van state-of-the-art oplossingen om een heel spectrum aan onontdekte toekomstige klantenkansen te bieden, ondersteunt die ambitie en belichaamt ons FESPA showthema.”

Mimaki’s grootste FESPA stand ooit heeft een futuristisch thema, en zal de aanwezigheid op de beurs een glinsterende zilveren uitstraling geven. Zo zullen bijvoorbeeld LED-verlichtingspaden op de vloer naar een centraal opgehangen caleidoscopische installatie leiden met digitale UV-prints op spiegels. De stand omvat vier belangrijke bedrijfsgebieden die strategisch geïntegreerd zijn in de stand – Sign Graphics; Industrial Products; Textiel en 3D. Hier zullen de vlaggenschip Mimaki-technologieën en een schat aan opwindende, creatieve toepassingen gepresenteerd worden.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan productdemonstraties en direct met het Mimaki-team in contact komen. Om meer te weten te komen over hoe ze de Mimaki-technologie kunnen gebruiken om nieuwe inkjettoepassingen aan te bieden en te verkopen, krijgen bezoekers van de Mimaki-stand ook toegang tot een aantal toonaangevende ontwerpers en creatieve professionals die regelmatig digitaal drukwerk in hun werk gebruiken. Klanten, partners, ontwerpers en vernieuwers met elkaar in contact brengen om nieuwe en lonende samenwerkingen te genereren is de sleutel tot Mimaki’s FESPA 2019 show en visie voor de toekomst.

“Met behulp van onze toonaangevende inkjet print- en snijtechnologie, zullen we op de show laten zien hoe bedrijven vooruitstrevende denkers kunnen worden en hun productiviteit kunnen verhogen met een meer geavanceerde workflow. Tegelijkertijd verwelkomen we ook ideeën, feedback en verzoeken van bezoekers. Zoals altijd is dit voor ons van essentieel belang om te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling,” voegt Drion eraan toe. “En verder kun je ook live met ons op de beurs praten via Twitter en #FutureofPrint, en vertellen wat wat je ervan vindt. Ga bovendien naar Mimaki’s registratiepagina voor een kans om een van de 50 fantastische Flic Wireless Smart Buttons te winnen die we tijdens de show zullen weggeven.”

PS-Medtech maakt fotorealistische 3d-prints van menselijk lichaam met Mimaki

Skeleton

Echo-machines. Het Nederlandse softwarebedrijf PS-Medtech is gespecialiseerd in het driedimensionaal visualiseren van deze scans van het menselijk lichaam door middel van de eigen imaging-software Vesalius3D. Het bedrijf startte een samenwerking met Mimaki om de met deze software gegeneerde 3D-beelden in full-color te kunnen printen. De resultaten zijn verbluffend.

Request a 3D sample

PS-Medtech is een high-tech softwarebedrijf dat software en oplossingen ontwikkelt voor het visualiseren van medische data. Hiermee is het onder andere mogelijk om organen, botten, bloedvaten, aders en tumoren uit MRI-, CT- en Echo-scans te isoleren en in 3D te bekijken. Dit helpt artsen en studenten om deze complexe gegevens sneller te verwerken, hun vaardigheden aan te scherpen, zich beter voor te bereiden op operaties, en hun patiënten beter te behandelen.

Volgens Arjen Brinkman, directeur van PS-Medtech, besloot het bedrijf de software in 2015 op verzoek van klanten uit breiden met 3D-printfunctionaliteit: “In 2015 was er veel in de media te doen over baby Jasmijn, een baby van drie maanden met zeer complexe hartafwijking. Om de operatie beter voor te kunnen bereiden, liet het team van het Leids Universitair Medisch Centrum een 3D-print van haar hartje maken bij een bedrijf in Spanje. Wij kregen al snel verzoeken van artsen om een 3D-printknop in onze software te bouwen. Dat hebben we direct in een paar maanden gerealiseerd.”

Fotorealistische prints
Sindsdien heeft 3D-printtechnologie zich sterk ontwikkeld. In 2018 kwam PS-Medtech in contact met Mimaki, dat net zijn revolutionaire full-color 3DUJ-553 3D-printer op de markt had gebracht. Een samenwerking lag voor de hand om op basis van de 3D-data van PS-Medtech prints van lichaamsdelen en organen te produceren.

“In de medische wereld is steeds meer vraag naar onze oplossingen, omdat het gebruik van MRI’s sterk toeneemt,” zegt Brinkman. “Wij geven medici de middelen om de volle potentie uit die data te halen door middel van 3D-visualisatie. Met onze software kunnen zij verschillende organen isoleren en als printklare bestanden exporteren. De 3DUJ-553 van Mimaki kan die vervolgens met ongekend realisme in tien miljoen kleuren printen door het toevoegen van fotorealistische texturen. Dat is een uitermate krachtige combinatie. De door Mimaki geprinte organen zijn bijna niet van echt te onderscheiden.”

Conferentiefeedback
De eerste resultaten van de samenwerking tussen Mimaki en PS-Medtech zijn op 30 en 31 januari 2019 op 3D Medical Printing Conference voor het eerst aan aan het grote publiek getoond. Jordi Drieman, 3D applicatie-expert bij Mimaki Europe, was op de beurs aanwezig en kreeg veel positieve reacties op de 3D-geprinte medische modellen: “De bezoekers waren echt zeer onder de indruk van het realisme van onze prints. Sommige mensen vonden het zelfs té realistisch en een beetje eng. Er werd meerdere malen gevraagd of we misschien samenwerken met de Body World expositie in Amsterdam.”

Unieke eigenschappen
Wat de 3D-printer van Mimaki zo uniek maakt, is dat hij maar liefst 10 miljoen kleuren kan produceren en met ICC-profielen werkt. Dit maakt uiterst nauwkeurig en consistent kleurbeheer mogelijk. “Vergelijkbare printers van andere fabrikanten gaan maar tot 500.000 kleuren, en dat verschil is duidelijk merkbaar,” legt Drieman uit. “Dat maakt het verschil tussen een fotorealistisch geprint orgaan en een standaard ingekleurd anatomisch model. Verder kan de printer door het gebruik van wateroplosbare inkt als ondersteunend materiaal zeer complexe prints produceren. Denk bijvoorbeeld aan een doorsnede van de longen, inclusief alle luchtkanalen en aders.” Dit aspect is ook voor Brinkman een belangrijke meerwaarde: “Naast de fotorealistische kleuren vind ik de manier waarop Mimaki deze zeer fijne structuren kan printen – zonder dat ze afbreken – echt briljant.”

Samenwerking
3D-printtechnologie wordt al jaren door universiteiten en ziekenhuizen gebruikt, maar niet in full-color. De klanten van PS-Medtech hebben echter al veel interesse getoond in deze nieuwe mogelijkheid.

“Er is duidelijk behoefte aan 3D-geprinte data van patiënten, met name als het om heel ingewikkelde operaties gaat,” zegt Brinkman. “Chirurgen willen zich optimaal voorbereiden door een geprint orgaan in hun handen te hebben en te kijken of ze er met hun instrumenten bij kunnen. Verder interpreteren ze vaak platte beeldgegevens en dat is heel subjectief. Met een 3D-print kun je het echt laten zien, en precies overbrengen wat je bedoelt.”

De samenwerking tussen PS-Medtech en Mimaki belooft dus veel goeds voor de toekomst. “Full-color 3D-printen van medische data is een groot onontgonnen gebied,” zegt Drieman. “Maar naast het nut voor medici en hun patiënten, zien we ook veel mogelijkheden voor educatieve doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan fotorealistische modellen van de menselijke anatomie of demonstratiemodellen van bijzondere medische behandelingen.”

Find out more about the Mimaki 3DUJ-553.

Mimaki lanceert nieuwe desktop 3D-printer waarmee sign and display fabrikanten kosten kunnen besparen en nieuwe markten kunnen bedienen

3DFF-222-3D-Printer

Flexible and easy to use, Mimaki’s new 3D desktop printer simply sits in your office without disruption.

 • De Mimaki 3DFF-222 printer kan jigs, driedimensionale signage en nog veel meer toepassingen produceren in combinatie met Mimaki’s assortiment LED UV-flatbed printers.
 • De Mimaki 3DFF-222 3D printer biedt ook een schat aan voordelen voor sign- en displayprinters

Request a 3D sample

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de lancering aan van de nieuwe Mimaki 3DFF-222 3D printer. Het product wordt samen met Sindoh, een Zuid-Koreaanse fabrikant van 3D-printers en multifunctionele printers, gelanceerd. De Fused Filament Fabrication (FFF) oplossing is ontwikkeld als een in-house ontwerp- en productiemiddel, ideaal voor het produceren van onderdelen zoals mallen voor direct-to-shape printing en gereedschappen voor het maken van driedimensionale bewegwijzering.

De Mimaki 3DFF-222 is vanaf eind april 2019 verkrijgbaar, en print met PLA-materiaal. Met behulp van eenvoudig te laden filamentcartridges kunnen onderdelen tot 210 mm x 200 mm x 195 mm (B x D x H) geprint worden. Elke printopdracht kan bovendien op afstand via een Mimaki-app in de gaten gehouden worden. Het nieuwe platform is een aanvulling op de 3DUJ-553 in Mimaki’s portfolio van 3D-printers, waarop Mimaki de expertise uit zijn lange historie in de grafische industrie heeft toegepast. Beide systemen bieden dan ook duurzame betrouwbaarheid en worden geleverd met wereldwijde technische ondersteuning en klantenservice.

“Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken van de nieuwe desktop 3D-printer. De printer is zo ontwikkeld dat je hem ongestoord op kantoor kunt gebruiken,” aldus Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe. “De 3D-printer is ook een perfecte aanvulling op onze sign- en displayprinters. Met de 3DFF-222 is het mogelijk om goedkoop gepersonaliseerde printmallen te produceren, die gebruikt kunnen worden om de printkwaliteit te stabiliseren bij het printen op flatbed direct-to-shape UV-LED printers uit onze UJF-serie.”

“Sign- en displaybedrijven kunnen ook profiteren van tijd- en kostenbesparingen door efficiënte in-house productie van in het oog springende kleurrijke indoor borden en channel letters, die eerst in 3D worden geprint en vervolgens gedecoreerd worden met behulp van Mimaki’s UV-printers in LD-modus. Dit maakt het in hoge kwaliteit printen op driedimensionale objecten mogelijk.”

Belangrijkste kenmerken van de 3DFF-222 3D-printer

 • PLA (Poly-Lactic Acid) filament – een hard, robuust materiaal, dat een plantaardige eco-plastic is, gemaakt van maïs en aardappelzetmeel.
 • Automatic Filament Supply – de filament-installatie is vereenvoudigd, en bestaat enkel uit het in de machine steken van een speciale cardridge met opgerold filament. Het filament wordt vervolgens automatisch naar de nozzle gevoed.
 • Auto Filament Cutting – is ook mogelijk nadat de printopdracht is voltooid.
 • Een flexibel metalen bed, met ingebouwde thermostatische functie, maakt zowel stabiele vorming als eenvoudige verwijdering van het model mogelijk, zodra het klaar is.
 • Bed Levelling Assist – automatisch meten en corrigeren van horizontale afwijkingen van het printbed ondersteunt ook stabiele vorming.
 • HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter – voorkomt de uitstoot van vervuilde lucht.
 • Motor-drivers zijn speciaal ontworpen om het geluidsniveau tijdens het gebruik te verminderen.
 • Een camera en LED-verlichting zorgen voor monitoring op afstand met een smartphone of tablet.

“Na de lancering van onze vlaggenschip 3DUJ-553 3D printer, blijft Mimaki de mogelijkheden van 3D-printen verkennen,” vervolgt Benckhuysen, “Onze nieuwe desktop 3D-printer is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne print-productieomgevingen en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De introductie van dit nieuwste product demonstreert Mimaki’s toewijding aan het stimuleren van innovatie en het leveren van winstgevende oplossingen aan onze klanten.”

In-house printing groot succes voor smart-buttonfabrikant Flic

Shortcut Labs

Snellere productie, kortere doorlooptijden en meer flexibiliteit waren enkele voordelen voor Shortcut Labs toen ze voor printen met de Mimaki UJF-3042MkII kozen. “Ik wou dat we het eerder hadden ontdekt,” zegt mede-oprichter Amir Sharifat.

Het was bijna toevallig dat drie jonge Zweedse technologiestudenten elkaar in 2013 ontmoetten en samen Flic ontwikkelden, de eerste Smart Bluetooth Button op de markt. In het tijdperk van het Internet of Things, toen de interesse in thuisautomatisering begon te groeien, werd Flic al snel een multi-miljoen dollar bedrijf met partners en productiesites over de hele wereld. Met een korte klik, dubbelklik of de knop ingedrukt houden, zouden consumenten en bedrijven in meer dan 110 landen hun verlichting of muziek kunnen bedienen, een taxi bellen, roomservice bestellen of hulp vragen, en dat allemaal met een simpele klik op de knop.

Naarmate het bedrijf groeide, vroegen praktische problemen in de productie om nieuwe oplossingen. Een van de meest urgente was het vinden van een efficiënte en betrouwbare printoplossing voor het groeiende aantal individuele klanten die een print op maat wilden, en zakelijke klanten die hun eigen merk op de plastic knoppen wilden laten printen. “De Flic-knoppen worden in Maleisië geproduceerd, waardoor we voor de printservices van een zeefdrukkerij in Maleisië kozen. Het duurde een aantal weken en soms maanden voordat we een acceptabel logo met de juiste kleuren kregen, waarbij we de samples meerdere keren heen en weer moesten sturen. Met het toenemende aantal zakelijke klanten waren die doorlooptijden niet meer acceptabel,” zegt Amir Sharifat.

De wens om het drukwerk in-house te gaan doen, begon te groeien, en tijdens een printing-evenement in Stockholm in 2016 ontmoette Sharifat Signcom, de Zweedse reseller van Mimaki, om over UV-printen te praten. “Ik had over Mimaki gelezen en wist dat het een van de grootste drukwerkleveranciers op de markt is. We maakten kennis met de Mimaki UJF-3042MkII, vier kleuren plus wit en vernis, 1200 x 1200 dpi, die aan onze behoeften voldeed. UV is essentieel, omdat de bedrukking van onze producten krasbestendig moet zijn. We hebben berekend dat het drukken van meer dan 2.000 knoppen in één jaar tijd rendabel zou zijn. We hebben voor de lease-optie gekozen van één Mimaki UJF-3042MkII,” zegt Sharifat, waarbij hij het belang van flexibiliteit benadrukt in een continu veranderende toekomst.

Na een succesvolle installatie zijn de technici en IT-experts in het Shortcut Labs team geleidelijk aan allemaal printexperts geworden. “We maakten ons in het begin een beetje zorgen – is het moeilijk om te leren printen? Hoeveel dagelijks onderhoud heeft de nieuwe printer nodig? We wilden vooral een nuttig hulpmiddel hebben, zonder ons te veel op de machine zelf te hoeven richten. Onder begeleiding van Signcom heb ik geleerd hoe ik de printer moet gebruiken en nu is iedereen in het bedrijf betrokken bij de printopdrachten,” legt Sharifat uit, terwijl hij in een hoek van zijn kantoor de Mimaki UJF-3042MkII met 32 x 42 cm printoppervlak demonstreert.

Vandaag de dag draait de Mimaki UJF-3042MkII minstens twee keer per week. Er passen 80 Flic-knoppen in één printoplage, die 7 tot 15 minuten in beslag neemt, afhankelijk van de resolutie en de vernis. Om de knoppen tijdens het drukproces op hun plaats te houden, heeft Shortcut Labs een aangepaste mal ontwikkeld die in de machine past. Het enige dagelijks onderhoud waar het personeel mee te maken heeft, is het na het printen reinigen van de drie printkoppen en het afdekstation. “De bediening van de Mimaki UJF-3042MkII is eenvoudig en de printkwaliteit is onberispelijk. De producten komen droog uit de printer en zijn direct klaar om te worden verzonden dankzij de sneldrogende flexibele UV-LED-inkt die Signcom ons heeft geleverd,” aldus Sharifat. Hij benadrukt dat het drukken in eigen huis heeft bijgedragen aan een betere service en nieuwe zakelijke mogelijkheden voor zowel Shortcut Labs als hun klanten. “We zijn nu beter in staat om kleinere orders af te handelen en de efficiëntie in de logistiek is aanzienlijk verbeterd. Het is zeer winstgevend geweest en we betreuren het dat we deze beslissing niet een jaar eerder hebben genomen. Als dat zo was geweest, zouden we misschien alweer een jaar verder zijn geweest in onze ontwikkeling als bedrijf.”

Mimaki pakt groot uit op FESPA 2019 met nieuwe producten voor grootformaat bedrijven

Mimaki’s breedformaat inkjetportfolio en -applicaties laten zien wat de differentiatie en winstgevendheid van bedrijven bevordert.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het bezoekers van de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019) zal ontvangen op zijn grootste FESPA-stand ooit. De gegroeide standomvang weerspiegelt niet alleen Mimaki’s brede portfolio, maar ook de internationale groei, leidende positie op de markt en de toewijding aan het succes van de klant. Mimaki zal het showplatform ook gebruiken om nieuwe producten met rijke mogelijkheden te lanceren, die de differentiatie en winstgevendheid van klanten stimuleren.

De stand van Mimaki (stand B6-A30) zal vier belangrijke bedrijfsonderdelen omvatten: Sign Graphics; Industrial Products; Textiles en 3D. Om de toepassingsdiversiteit te vieren zal op de stand van Mimaki te zien zijn hoe klanten de geavanceerde inkjettechnologie kunnen gebruiken om meer omzet te genereren en nieuwe markten aan te boren met nieuwe toepassingsmogelijkheden.

“Door op onze grootste FESPA ooit het slimste portfolio van cutting-edge technologieën te tonen, willen we onze duidelijke betrokkenheid bij de industrie laten zien. Dit wordt deels mogelijk gemaakt door een aantal van Mimaki’s sterkste punten: onze flexibiliteit en R&D expertise. In tegenstelling tot sommige van onze concurrenten zijn we in staat om ons snel aan te passen aan veranderingen in de markt en de mogelijkheden voor klanten om constante systeemverbeteringen en gloednieuwe innovaties te leveren,” zegt Danna Drion, Marketing Manager, Mimaki EMEA.

“We gaan naar FESPA 2019 met een productportfolio dat dit vermogen belichaamt. Daarnaast zullen we de show gebruiken om de markt voor te lichten en een breed scala aan succesvolle en winstgevende toepassingen te tonen die mogelijk worden gemaakt door onze printoplossingen, waardoor de omzet van onze klanten toeneemt,” aldus Drion.

Sign Graphics
Mimaki zal zijn vlaggenschip UV LED en eco-solvent roll-to-roll printsystemen laten zien, met veelzijdige, betrouwbare en hoogwaardige print- en snijmogelijkheden voor grafische toepassingen. Deze oplossingen variëren van instapmodel tot hoogproductieve printers, en zijn ontworpen om printserviceproviders in staat te stellen te printen en winst te maken met behulp van Mimaki-technologie.

 • Mimaki UCJV300-75: Een bekroonde UV-geïntegreerde printer/snijplotter met witte inkt. Dit systeem is ideaal voor het creëren van transformatieve afbeeldingen voor toepassingen met achtergrondverlichting. Ook exclusief voor Mimaki: vijflaags printen maakt het mogelijk om verschillende ontwerpen tegelijkertijd op beide zijden van een substraat te printen, perfect voor transparante filmtoepassingen. Dit kleinste model van Mimaki’s veelzijdige UCJV300 serie is verder ook voorzien van Greenguard Gold gecertificeerde LUS-170 inkten.
 • Mimaki CJV150-160: Een instapmodel eco-solvent geïntegreerde printer/snijplotter, die hoge prestaties, veelzijdigheid en rijke kleuren biedt. Dit model is uitgerust met levendige inktsoorten, waaronder zilver, oranje en licht-zwart, en levert een kosteneffectieve oplossing voor signmakers, display graphics professionals en drukkerijen.
 • Mimaki JV300-160: De JV300-160 is een nieuwe generatie eco-solvent/sublimatieprinter, die een nieuwe standaard voor professionele grootformaatprinters zet. De printer biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid door de ondersteuning van meerdere inktsoorten (namelijk oranje en licht-zwart) en levert prints van fotokwaliteit met uitstekende snelheden (tot 105,9 m2 per uur in super-draft modus). Al met al is de JV300-160 de ideale oplossing voor sign- en grafische professionals, sportkleding en modefabrikanten, maar ook voor drukkerijen.
 • Mimaki UJV55-320: Deze 3,2 m brede LED UV-inkjetprinter combineert op unieke wijze hoge kwaliteit, superbrede output en productie in grote volumes (tot 110 m2 per uur). Witte inkt, transparante-mediamogelijkheden en gelijktijdig met twee rollen printen, maken de UJV55-320 ideaal voor het produceren van banners, retail, beurs- en window graphics en soortgelijke toepassingen.

Industriële producten
Voor de industriële markt zal Mimaki drie van zijn flatbed direct-to-shape UV LED digitale printers uit de UJF-serie tonen: de Mimaki UJF-7151plus, de Mimaki UJF-3042 MkII en de Mimaki UJF-6042 MkII. Met printformaten van 710 mm x 510 mm tot A3 en A2, en substraten tot 153 mm dik, is Mimaki’s UJF-portfolio speciaal ontworpen voor de promotionele productenmarkt. Bezoekers op de stand zullen zich laten inspireren door een breed scala aan creatieve promotionele producten in verschillende materialen. Dit demonstreert hoe geavanceerd digitaal printen waarde toevoegt en winstgevende personalisatie en versiebeheer mogelijk maakt.

Textiel
Centraal in de textielshowcase van Mimaki op FESPA staat de nieuwste dye-sublimatieprinter van het bedrijf: de Mimaki TS55-1800. Deze zakelijke printer biedt ononderbroken gebruik voor een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding, richt zich op de instap- en mid-level markten en is ontworpen voor gebruikers die hoge productiviteit en hoge kwaliteit prints vereisen met levendige kleuren en beelden. Dit model is uitgerust met de kerntechnologieën, van Mimaki, zoals MAPS, NCU en NRS, en print met de nieuwe Sb610 inkten, die de felbegeerde ECO PASSPORT by OEKO-TEX certificering hebben en voldoen aan specifieke duurzaamheidseisen. De TS55-1800 is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding, vlaggen en tapijten. Als Gold Sponsor van FESPA Global Print Expo zal Mimaki ook een belangrijke deelnemer zijn aan FESPA’s speciale textiel-feature ‘Print Make Wear’.

3D
Mimaki zal ‘de toekomst in kleur vormgeven’ met zijn geavanceerde technologie voor additive manufactoring in kleur. De Mimaki 3DUJ-553 is erkend als het allereerste polymeer 3D-printsysteem dat meer dan 10 miljoen verschillende kleuren kan produceren. Met behulp van CMYK met witte en heldere inkten produceert het fotorealistische producten, met een rijke kleurexpressie inclusief steunkleur, tinten en kleurverlopen, evenals speciale effecten, zoals volledige transparantie en semi-transparante kleuren.

Bezoekers van de Mimaki stand kunnen de 3DUJ-553 3D printer live in actie zien, en objecten zien produceren met superfijne details en gladde oppervlakken. Mimaki’s 3D-printer is ideaal voor toepassingen zoals schaalmodellen, mock-ups en prototyping tot en met 3D-kunst, beeldjes en medische en educatieve hulpmiddelen en apparatuur.

Mimaki bevordert creativiteit voor retailers met gloednieuwe Simple POP software

De nieuwe software is gericht op retailers en maakt ontwerp eenvoudig door middel van sjablonen en in-house productie van een breed scala aan reclamematerialen, wat de verkoopresultaten ten goede komt.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de gloednieuwe ontwerpsoftware Simple POP aan, die in april 2019 wordt vrijgegeven. Simple POP is ontworpen om creativiteit bij het ontwerpen van winkeldecoratie te stimuleren, zodat retailers dit zelfstandig op basis van sjablonen kunnen produceren, en waar nodig hun aanbod van Point-Of-Purchase (POP) displays kunnen uitbreiden.

In de detailhandel wordt een grote verscheidenheid aan reclamemateriaal gebruikt, variërend van etalageborden, posters en POP-advertenties tot zegels en stickers. Die zijn bovendien strikt gekoppeld aan seizoensgebonden evenementen, in de tijd beperkte aanbiedingen, weertrends en dagelijkse koopjes. Hierdoor is flexibiliteit bij het produceren van in-house reclamemateriaal van cruciaal belang om de verkoopresultaten te verbeteren. De Simple POP software beantwoordt direct aan deze eisen en maakt gebruiksvriendelijke processen mogelijk op basis van kant-en-klare sjablonen. Het aanbod van beschikbare templates omvat verschillende POP-advertenties die speciaal zijn ontworpen om in het oog te springen en om belangrijke informatie zo goed mogelijk over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan schommelende POP-displays, prijskaarten, posters en banners, maar ook in-store decoraties voor elk seizoen en evenementen (muurstickers, raamstickers, raamstickers, magneetvellen, tapisserieën, etc.) en kleine artikelen (labels, zegels, stickers, etc.).

De sjablonen worden geleverd met voorgeïnstalleerde snijgegevens, die het mogelijk maken om automatisch af te drukken en te snijden door gebruik te maken van Simple POP in combinatie met Mimaki UCJV150 en UCJV300 van UV-uithardende inkjetprinters met snijfuncties. Verder sluit de UCJV300 serie, die is uitgerust met witte inkt, perfect aan op de behoeften aan pakkende en zeer decoratieve artikelen, omdat het de reproductie van natuurlijke kleuren mogelijk maakt, zowel transparante als gekleurde media.

Belangrijkste kenmerken van Simple POP:

 • Vooraf ingestelde sjablonen voor specifieke toepassingen die een eenvoudig ontwerp mogelijk maken
 • Vooraf geïnstalleerde print- en knipgegevens voor POP’s en in-store decoraties
 • Automatisch snijden om de efficiëntie van het werk te verbeteren
 • Witte inkt op de UCJV300-serie maakt afdrukken op transparante, gekleurde en metalen media mogelijk

Simple POP biedt een breed scala aan sjablonen die voor verschillende toepassingen geschikt zijn. Na het selecteren van een sjabloon kunnen gebruikers eenvoudig tekst bewerken, maar ook afbeeldingen en grafische symbolen bewerken, toevoegen, vergroten, verkleinen en wijzigen. Het ontwerpproces is eenvoudig en intuïtief, zelfs voor degenen die geen ervaring hebben met het gebruik van ontwerpsoftware. Verder zullen extra sjablonen als gratis downloads op de Mimaki website worden aangeboden.

Een ander belangrijk kenmerk van Simple POP is dat de sjablonen voorzien zijn van snijdata, waarmee retailers zelf kunnen afdrukken en snijden door de software te combineren met de Mimaki UCJV150/UCJV300 serie. Deze printers zijn uitgerust met een snijfunctie die het automatisch produceren van displays in verschillende vormen mogelijk maakt. Dit zou extra tijd en moeite kosten bij handmatig snijden.

Een andere toegevoegde waarde is verder de witte inkt met hoge dekkracht, die beschikbaar is op de UCJV300 serie. Door de witte inkt als basis te gebruiken voor kleurenprints op transparante, gekleurde en metallic media kan de kleurontwikkeling van de inkt verbeterd worden, om daarmee mooie en aantrekkelijke prints te maken.

“Met de gloednieuwe Simple POP software kunnen retailers zelf reclamematerialen produceren, waarmee ze de problemen rond het uitbesteding ervan vermijden. De software is ontworpen om de productie van opvallende en thematische in-store decoratie te vereenvoudigen en maakt automatisch printen en snijden mogelijk in combinatie met de UCJV150 en UCJV300 printers,” zegt Senior Marketing Manager voor EMEA Danna Drion. “Voordelen voor retailers zijn onder andere een kortere productietijd, meer flexibiliteit bij het ontwerp en een verbeterde werkefficiëntie.”

Simple POP Specifications

Gate7’s Digital Suite maakt het verschil voor KUHN

Gate 7’s innovatieve gebruik van Mimaki-technologie en zijn wereldwijde zakelijke aanpak maken het verschil voor KUHN, omdat zijn industriële graphics profiteren van een fris, nieuw imago.

Sinds 1828 zijn innovatie en kwaliteit de basis voor de dienstverlening van KUHN aan klanten in de landbouwindustrie. Met meer dan 4.500 medewerkers in productiefaciliteiten over de hele wereld staat het bedrijf bekend om zijn innovatie en ervaring bij de productie van landbouwmachines, en omdat het producten en diensten wil aanbieden die voldoen aan de eisen van zijn klanten.

Toen KUHN een opfrisser nodig had voor de visuele identiteit van zijn machines, wendde het bedrijf zich tot Gate 7, de jarenlange partner en fabrikant van bedrukte auto-onderdelen en -belettering uit het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had eerder zeefdruk-graphics aan KUHN geleverd met zijn Digital Suite, bestaande uit meerdere Mimaki breedformaat en direct naar substraatprinters.

“Klanten zijn op zoek naar een wereldwijde kwaliteitsstandaard en een wereldwijde leverancier, maar wel een die lokaal denkt en reageert,” aldus George Heads, Operations Manager van Gate 7. “We hebben KUHN voorzien van een vernieuwde en visueel aantrekkelijke nieuwe look voor hun gehele productassortiment, en dat alles dankzij ons gebruik van Mimaki printtechnologie.”

De Digital Suite van Gate 7 bevat momenteel meerdere Mimaki-printers, waaronder de revolutionaire Mimaki UJF-7151plus flatbed LED UV, de high-speed, de JV400 SUV met rolvoeding en verschillende JV300 en CJV300 solvent printers. De UJF-7151plus werkt samen met de snijafdeling en levert hoogwaardige, afgewerkte decals die worden gebruikt om de machines te merken, en functionaliteit toe te voegen. De UJF-7151plus kan rechtstreeks op polycarbonaat printen voor gebruik als schakelapparatuur, evenals voor veiligheids- en instructie-etikettering en documentatie.

“We doen grondige tests van alle componenten die worden gebruikt bij de productie van een decal of membraanschakelpaneel,” zegt Heads. “Wij hebben een eigen uniek garantiesysteem dat ervoor zorgt dat alle componenten voldoen aan de prestatie-eisen van maar liefst vijf jaar buitenshuis gebruik. Verder worden alle Mimaki-inkten getest met behulp van onze eigen UV-weer-, stof- en milieutechnische testapparatuur. Onze uitdaging is om aan de specificaties van onze klanten te voldoen en deze te overtreffen.”

De Managing Director van Gate 7, Kate Wickham, sluit aan bij de opmerkingen van Heads. “We hebben een unieke zakelijke aanpak, en hebben hard gewerkt om onze toeleveringsketen te voeden door middel van productontwikkeling, het vinden van nieuwe manieren om de productie te verbeteren en door voortdurend te innoveren,” aldus Kate Wickham.

“Onze klanten hebben veel hogere verwachtingen voor stickers,” zegt ze. “Zeefdruk is nog steeds een belangrijk onderdeel van onze handel, en de doorlopende transitie naar digitaal helpt onze klanten om de manier waarop zij hun producten presenteren, vorm te geven.”

“Wij maken het verschil voor KUHN met de producten die wij leveren en de manier waarop wij met onze klanten samenwerken,” aldus Heads. “Onze kennis van en inzicht in de industrie helpt ons om de resultaten die we kunnen bereiken met de printtechnologie van Mimaki te maximaliseren.”

Deze focus op het leveren van kwaliteitscontrole en het verlangen van klanten naar kortere doorlooptijden is ook van invloed op de ontwikkeling van Gate 7. “We repliceren onze processen en prijsstructuren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en onze specialistische aanpak maakt ons een voor de hand liggende keuze voor wereldwijde samenwerking,” aldus Wickham, die onlangs van Prinses Anne in Buckingham Palace een Britse Ridderorde (MBE) ontving voor Services to Exports and Outward Investments. “De exportactiviteiten zijn momenteel 60 procent van de omzet van Gate 7. Deze onderscheiding voegt een hoger niveau van geloofwaardigheid toe aan wat wij nastreven.”

“Innovatief stickerontwerp helpt merken om zich te onderscheiden,” besluit Wickham. “Onze graphics creëren visuele impact voor bedrijven die in steeds concurrerender markten actief zijn. Wij zijn daardoor een steeds belangrijkere partner voor ze. Door onze flexibele systemen, investeringen in R&D en sterke relaties met leveranciers zijn we uniek in het leveren van dit niveau van service en producten.”